Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νεπάλ: Αγνοούμενοι 60 Ευρωπαίοι -100 νεκροί από χιονοστιβάδα
Νεπάλ: Αγνοούμενοι 60 Ευρωπαίοι -100 νεκροί από χιονοστιβάδα

Νεπάλ: Αγνοούμενοι 60 Ευρωπαίοι -100 νεκροί από χιονοστιβάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS,AFP

Περίπου 60 Ευρωπαίοι δεν έχουν δώσει ακόμη κανένα ίχνος ζωής, δέκα ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το επάλ και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 7.300 ανθρώπους, ανέφερε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο αριθμός των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους οποίους δεν έχουμε κανένα νέο έχει μειωθεί στους 60. Πρόκειται για ανθρώπους για τους οποίους γνωρίζαμε ότι βρίσκονταν στο επάλ την ημέρα του σεισμού και δεν έχουμε καταφέρει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους», συμπλήρωσε η πηγή αυτή.

Ο αριθμός των αγνοούμενων Ευρωπαίων μειώνεται με την , διευκρίνισε ο ίδιος, επειδή οι έχουν καταφέρει να φτάσουν στην ύπαιθρο του Νεπάλ και να εντοπίσουν πολλούς ανθρώπους.Μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 13 Ευρωπαίων από τον σεισμό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε νωρίτερα σήμερα να διπλασιάσει τη βοήθεια που προσέφερε για τις επιχειρήσεις διάσωσης στο Νεπάλ, στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Αποδέσμευσε επίσης ύψους 16,6 εκατομμυρίων ευρώ ως βοήθεια προς την κυβέρνηση του Νεπάλ για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των πληγέντων.

Περισσότεροι από 100 νεκροί από

Η του Νεπάλ, σε συνεργασία με εθελοντές από την περιοχή, εντόπισε τα πτώματα περίπου 100 πεζοπόρων και χωρικών που είχαν καταπλακωθε από χιονοστιβάδα, η οποία προκλήθηκε έπειτα από τον πρόσφατο σεισμό. Οπως ανακοινώθηκε, συνεργεία σκάβουν στο χιόνι και στον πάγο, σε μία προσπάθεια εντοπισμού δεκάδων άλλων αγνοουμένων.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στο χωριό Λάνγκστανγκ, 60 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται σε ένα δημοφιλές  σε δυτικούς πεζοπόρους μονοπάτι.

Σύμφωνα με τις αρχές, ολόκληρο το χωριό, το οποίο διαθέτει 55 ξενώνες για τους πεζοπόρους, καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα. “Οι τοπικοί εθελοντές και το προσωπικό της ς σκάβουν με φτυάρια σε βάθος σχεδόν δύο μέτρων μέσα στο χιόνι αναζητώντας περισσότερα θύματα”, δήλωσε ο Γκαουτάμ Ριμάλ, ένας αξιωματούχος της περιοχής. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και τουλάχιστον επτά ξένοι, αλλά από αυτούς μόνο οι δύο έχουν αναγνωριστεί, είπε ο ίδιος.

Τέλος σεζόν για το Εβερεστ

Οι Σέρπα του Νεπάλ αρνούνται να ξαναφτιάξουν το μονοπάτι στο Εβερεστ το οποίο καταστράφηκε από την χιονοστιβάδα, κατά την διάρκεια του σεισμού της 25ης Απριλίου. Η αυτή, όπως όλα δείχνουν, θέτει τέρμα στην φετεινή σεζόν αναρρίχισης στο Εβερεστ.
πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση