Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέος πολιτικός σάλος στη Βραζιλία
Νέος πολιτικός σάλος στη Βραζιλία

Νέος πολιτικός σάλος στη Βραζιλία

Το φάντασμα της ς αστάθειας επανέρχεται απειλητικό στη Βραζιλία, μόλις δύο εβδομάδες μετά την καθαίρεση της εκλεγμένης προέδρου τίλμα Ρούσεφ και την ανάληψη της εξουσίας από τον κεντροδεξιό αντιπρόεδρο μέχρι πρότινος της χς Μισέλ Τεμέρ. Η Τεμέρ υπέστη βαρύ πολιτικό πλήγμα, καθώς αναγκάστηκε να αποπέμψει έναν εκ των στενότερων συνεργατών του προσωρινού προέδρου, τον υπουργό Σχεδιασμού Ρομέρο Τζούκα, ο οποίος εμφανίστηκε να συνωμοτεί προ διμήνου για την αποπομπή της Ρούσεφ, ώστε να συγκαλυφθεί το μεγαλύτερο εκ των σκανδάλων ς που συγκλονίζουν τη χ.

Τη Δευτέρα, η εφημερίδα Folha de S. Paulo δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένο κείμενο ιδιωτικής συνς του Τζούκα με τον πρώην γερουσιαστή Σέρτζιο Ματσάδο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για μίζες στο πολύκροτο σκάνδαλο της δημόσιας πετρελαϊκής εταιρείας Petrobras. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στις 13 Μαρτίου στο σπίτι του Τζούκας και πιθανολογείται ότι η επίμαχη συν μαγνητοφωνήθηκε κρυφά από τον ίδιο τον Ματσάδο, στο πλαίσιο συμφωνίας του με τις διωκτικές αρχές που ερευνούν το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, ο Τζούκα τονίζει στον Ματσάδο ότι ο ομοσπονδιακός Σέρτζιο Μόρο, που συντονίζει την για την υπόθεση Petrobras, πρέπει να φύγει από την υπόθεση ώστε ο πρώην γερουσιαστής και άλλα ηγετικά στελέχη της Κεντροδεξιάς να απαλλαγούν των κατηγοριών και ότι γι' αυτό είναι αναγκαίο να καθαιρεθεί η Ρούσεφ και να περάσει η εξουσία στον Τεμέρ. Προσθέτει δε ότι ο στρατός δεν πρόκειται να αντιδράσει στην καθαίρεση της εκλεγμένης αριστερής προέδρου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση