Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέος κύκλος βίας στο Φέργκιουσον
Νέος κύκλος βίας στο Φέργκιουσον

Νέος κύκλος βίας στο Φέργκιουσον

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόταν χθες 18χρονος Αφροαμερικανός ο οποίος φέρεται να άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών δυνάμεων του σε διαδήλωση για την επέτειο ενός έτους από τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό της πόλης.

Σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε χθες ο αστυνομικός διευθυντής Τζον Μπέλμαρ, δήλωσε ότι οι αστυ παρακολουθούσαν τον νεαρό έχοντας διαπιστώσει ότι ήταν οπλισμένος, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Μπράουν, η δολοφονία του οποίου είχε προκαλέσει έντονη συζήτηση γύρω από τη χρήση ς από την αστυνομία, αλλά και τις διακρίσεις που υφίστανται οι Αφροαμερικανοί στα χέρια των κατά πλειονότητα λευκών αστυνομικών σε όλες τις ΗΠΑ.

Για πρώτη φορά τη νύχτα της Κυριακής, ύστερα από τρεις βραδιές διαδοχικών ειρηνικών διαδηλώσεων, η αστυνομία του είχε φορέσει στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος περιλάμβανε αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και ασπίδες. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η αστυνομία έκανε χρήση καπνογόνων για να διαλύσει πλήθος διαδηλωτών, οι οποίοι αν και παρέμεναν ήσυχοι, αρνούνταν να διαλυθούν.

Το χρονικό της επίθεσης

Στις 11.15 μ.μ. της Κυριακής, όμως, άνδρες της αστυνομίας έγιναν στόχοι πυκνών πυρών από πυροβόλο . Τα πυρά έκαναν τους και τους πολλούς παριστάμενους δημοσιογράφους να καλυφθούν. Ο 18χρονος φέρεται να πλησίασε αστυνομικούς, οι οποίοι επέβαιναν σε συμβατικό φορτηγάκι, και άνοιξε πυρ εναντίον τους. Οι τέσσερις αστυ -πάντα σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας- ανταπέδωσαν τα πυρά από το εσωτερικό του οχήματος. Ο 18χρονος τράπηκε σε φυγή, ενώ οι τον ακολούθησαν πεζή πυροβολώντας και πετυχαίνοντας τελικώς τον δράστη.

Ο 18χρονος, το όνομα του οποίου είναι Τάιρον Χάρις τζούνιορ, νοσηλευόταν χθες σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του γειτονικού Σεντ Λούις, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση με στόχο την αφαίρεση των βλημάτων από το σώμα του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση