Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέος γύρος εκλογών στην Καταλονία
Νέος γύρος εκλογών στην Καταλονία

Νέος γύρος εκλογών στην Καταλονία

Το ακροαριστερό κόμμα CUP ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δεν θα υποστηρίξει τον Αρτουρ Μας για τον σχηματισμό νέα τοπικής ς στην Καταλονία, προκαλώντας νέο γύρο εκλογών και πλήττοντας το αυτονομιστικό κίνημα που επιδιώκει την ανεξαρτησία από την Ισπανία.

Η προοπτική νέων εκλογών στην Καταλονία, πιθανότατα τον Μάρτιο, αυξάνει την αβεβαιότητα στο ισπανικό πολιτικό τοπίο, καθώς τόσο το μέλλον της τοπικής καταλανικής ς όσο και της κεντρικής κυβέρνησης της χς, που θα διαπραγματευθούν το μέλλον του βορειο-ανατολικού τμήματος της χς είναι ασαφή.

Το CUP, ένα αντικαπιταλιστικό κόμμα που απορρίπτει τη συμμετοχή της Καταλονίας στο και την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο ρυθμιστής για τον σχηματισμό της τοπικής κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο όταν το των εκλογών εξασφάλισε πλειοψηφία στα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ισπανία, αλλά έχει επανειλημμένα απορρίψει την υποψηφιότητα του κεντρο-δεξιού Αρτουρ Μας.

Σε εθνικό επίπεδο, τα βρίσκονται σε για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, αφού οι εθνικές εκλογές δεν έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στο Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο και ανέδειξαν νέες πολιτικές δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό.

Το μέλλον της Καταλονίας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των διαπραγματεύσεων, αφού η διεξαγωγή ή μη δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής αποτελεί σημείο τριβής εμποδίζοντας τη συμμαχία του κόμματος Podemos, που τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, και των Σοσιαλιστών που είναι αντίθετοι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση