Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Νέος γύρος εκλογών στην Καταλονία
Νέος γύρος εκλογών στην Καταλονία

Νέος γύρος εκλογών στην Καταλονία

Το ακροαριστερό κόμμα CUP ανακοίνωσε την ότι δεν θα υποστηρίξει τον Αρτουρ Μας για τον σχηματισμό νέα τοπικής κυβέρνησης στην Καταλονία, προκαλώντας νέο γύρο εκλογών και πλήττοντας το αυτονομιστικό κίνημα που επιδιώκει την ανεξαρτησία από την .

Η προοπτική νέων εκλογών στην Καταλονία, πιθανότατα τον Μάρτιο, αυξάνει την αβεβαιότητα στο ισπανικό πολιτικό τοπίο, καθώς τόσο το μέλλον της τοπικής καταλανικής κυβέρνησης όσο και της κεντρικής κυβέρνησης της χώρας, που θα διαπραγματευθούν το μέλλον του βορειο-ανατολικού τμήματος της χώρας είναι ασαφή.

Το CUP, ένα αντικαπιταλιστικό κόμμα που απορρίπτει τη συμμετοχή της Καταλονίας στο και την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο ρυθμιστής για τον σχηματισμό της τοπικής κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο όταν το αποτέλεσμα των εκλογών εξασφάλισε πλειοψηφία στα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας από την , αλλά έχει επανειλημμένα απορρίψει την υποψηφιότητα του κεντρο-δεξιού Αρτουρ Μας.

Σε εθνικό επίπεδο, τα βρίσκονται σε για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, αφού οι εθνικές εκλογές δεν έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στο του Μαριάνο Ραχόι και ανέδειξαν νέες πολιτικές δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό.

Το μέλλον της Καταλονίας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των διαπραγματεύσεων, αφού η διεξαγωγή ή μη δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής αποτελεί σημείο τριβής εμποδίζοντας τη συμμαχία του κόμματος , που τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, και των Σοσιαλιστών που είναι αντίθετοι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση