Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νεκρός στο κελί του ο χρηματιστής παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν
Νεκρός στο κελί του ο χρηματιστής παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν

Νεκρός στο κελί του ο χρηματιστής παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν

Τέλος στη του έδωσε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν (το 2008) για και πρόσφατα είχε ξανασυλληφθεί με την κατηγορία ότι κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικες κοπέλες στη Φλόριντα και στη Νέα Υόρκη.

O 66χρονος συνελήφθη στις 6 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI και η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει το νωρίτερο τον Ιούνιο του 2020.

Ο Έπσταϊν βρισκόταν αντιμέτωπος με τη μέγιστη ποινή 45 ετών κάθειρξης, ενώ μόλις πριν λίγες ώρες είχαν δει το φως της ς έγγραφα της δικογραφίας εναντίον του, με σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη φύση της σεξουαλικής του ς.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός – απαγχονίσθηκε – στο κελί του στη φυλακή του Lower Manhattan, το πρωί του Σαββάτου (στις 07:30 τοπική , 14:30 Ελλάδας).

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο 66χρονος είχε βρεθεί ξανά σχεδόν αναίσθητος στο κελί του, με τραύματα στον λαιμό και είχε τεθεί σε επιτήρηση για τον φόβο απόπειρας αυτοκτονίας.

Το 2008, ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός χρηματιστής καταδικάστηκε – μετά από συμφωνία – σε μόλις 18μηνη φυλάκιση για , μετά από ένα σκάνδαλο πολλών ετών και πολλά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι διοργάνωνε «σεξουαλικά » με ανήλικα κορίτσια και καλεσμένους διάσημους φίλου του, πολιτικούς, και γαλαζοαίματους.

Λίγες ώρες μετά την του θανάτου του, το FBI ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση