Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νεκρό τετράχρονο κοριτσάκι σε ναυάγιο ανοιχτά της Τουρκίας
Νεκρό τετράχρονο κοριτσάκι σε ναυάγιο ανοιχτά της Τουρκίας

Νεκρό τετράχρονο κοριτσάκι σε ναυάγιο ανοιχτά της Τουρκίας

Eνα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σήμερα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας κατά το ναυάγιο ενός σκάφους που προσπαθούσε να φθάσει στην , δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του μικρού Αϊλάν που έγινε ένα σύμβολο του δράματος των μεταναστών.

Το κοριτσάκι, που το όνομά του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, βρέθηκε σε μια στην περιοχή του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το Ανατολή, λιμενοφύλακες κατάφεραν να σώσουν 14 Σύρους, από τους οποίους οκτώ παιδιά που είχαν επιβιβαστεί στο ίδιο σκάφος με προορισμό την .

Στις αρχές του μήνα, οι ενός μικρού πρόσφυγα από τη Συρία, του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, που βρέθηκε νεκρός σε του Μπόντρουμ, προκάλεσε ένα παγκόσμιο κύμα συγκίνησης και αγανάκτησης και ανάγκασε την ΕΕ να ανοίξει εν μέρει τα σύνορά της στους πρόσφυγες.

Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, κυρίως Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες το από τα τουρκικά παράλια για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, πύλη εισόδου στην (ΕΕ).

Τα ναυάγια είναι συχνά. Την περασμένη Τρίτη 22 μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην .

Σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό ουμάν Κουρτουλμούς, 274 πρόσφυγες έχουν πνιγεί από τις αρχές του έτους ανοικτά της Τουρκίας και περισσότεροι από 53.200 άλλοι διασώθηκαν από τη ακτοφυλακή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση