Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νεκροί 13 τζιχαντιστές σε αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν
Νεκροί 13 τζιχαντιστές σε αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν

Νεκροί 13 τζιχαντιστές σε αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν

 

Μια επιδρομή που εξαπέλυσε ένα αμερικανικό τηλεχειριζόμενο μη επανδρωμένο αερο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 13 μαχητών οι οποίοι συνδέονταν με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν.

στο νοτιοανατολικό , σε μια περιοχή που γειτονεύει με τα προπύργια των ισλαμιστών στις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών του , δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας του , μέλη της Λασκάρ-ι-Ισλάμ, μιας ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία έχει εγκατασταθεί στην περιοχή Χάιμπερ, καθώς επίσης και ανώτερα στελέχη των Πακιστανών Ταλιμπάν, της ταξιαρχίας Αμπντουλά Αζάμ και του δικτύου Χακάνι, έχασαν τη ζωή τους από τους πυραύλους που εκτόξευσε το αερο στον τομέα Ναζιάν, στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

“Τα πλήγματα έγιναν κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνάντησης διοικητών”, κι ενώ ταυτόχρονα οι αντάρτες “προετοίμαζαν ένα όχημα για μια επιχείρηση ς”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας του Πακιστάν, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η πηγή αυτή έκανε λόγο για 13 νεκρούς, αναθεωρώντας προς τα πάνω έναν πρώτο απολογισμό που ανέφερε ότι τα ήταν εννιά.

Υπό την ηγεσία του Μενγκάλ Μπαγ, η οργάνωση Λασκάρ-ι-Ισλάμ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι συμπαρατάσσεται με το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), έναν συνασπισμό ισλαμιστικών ένοπλων παρατάξεων που σχηματίστηκε το 2007 κι επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης στο Ισλαμαμπάντ. Το δίκτυο Χακάνι έχει εξαπολύσει επιθέσεις στο , εναντίον τόσο των δυνάμεων του NATO, όσο και εναντίον του αφγανικού στρατού και των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η νέα αποστολή του NATO στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε ότι έγιναν “πλήγματα ακριβείας” στον τομέα Ναζιάν, στην αφγανική επαρχία Νανγκαρχάρ, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιον απολογισμό.

Η επιδρομή καταγράφηκε την ημέρα που ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι, ο οποίος ανέλαβε την τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνέχιζε την επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου εξασφάλισε από την αμερικανική κυβέρνηση τη δέσμευση ότι η αποχώρηση των 9.800 Αμερικανών μάχιμων στρατιωτών που παραμένουν ανεπτυγμένοι στη χ του θα αναβληθεί.

 Πηγή:crashonline 
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση