Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέοι περιορισμοί για το άσυλο στη Γερμανία
Νέοι περιορισμοί για το άσυλο στη Γερμανία

Νέοι περιορισμοί για το άσυλο στη Γερμανία

Το 40% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του περιοδικού Focus επιθυμεί την παραίτηση της Αγκελα Μέρκελ λόγω των χειρισμών της στο , ενώ το 45% πιστεύει ότι η καγκελάριος πρέπει να παραμείνει. Η σταδιακή επιδείνωση του πολιτικού τος εις βάρος της ς καγκελαρίου δεν συνιστά άμεσο κίνδυνο για το πολιτικό της , καθώς η Μέρκελ εξακολουθεί να βασίζεται σε στέρεα κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Χθες, η συγκυβέρνηση CDU/CSU και SPD συμφώνησε σε νέο γύρο μέτρων που περιορίζουν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, σε μια κίνηση που απευθύνεται τόσο στο εσωτερικό ακροατήριο όσο και στους ανθρώπους που ρισκάρουν τη ζωή τους προσπαθώντας να εγκατασταθούν στη Γερμανία. Τα μέτρα, που δεν είναι ακόμη έτοιμα προς ψήφιση, διευκολύνουν την απέλαση υπηκόων βορειοαφρικανικών χωρών και καθυστερούν τις επανενώσεις οικογενειών. Συγκεκριμένα, οι υπήκοοι ς, υ και ς θα έχουν στο εξής ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες να λάβουν άσυλο στη Γερμανία, καθώς οι χώρες αυτές χαρακτηρίστηκαν «ασφαλείς χώρες κατς». Στην ίδια κατηγορία έθεσαν οι γερμανικές αρχές τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων στα τέλη της περυσινής χρονιάς.

Περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι έφθασαν πέρυσι στη Γερμανία, της οποίας ο πληθυσμός αυξήθηκε στα 82 εκατομμύρια με τις νέες αφίξεις. Πρόβλεψη για τουλάχιστον αντίστοιχο αριθμό έχει γίνει για φέτος, κάτι που επιβεβαιώνεται από την αύξηση των αφίξεων του Ιανουαρίου, σε σύγκριση με πέρυσι, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η καγκελάριος έχει υποσχεθεί ότι θα υπάρξει «αισθητή» μείωση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών που θα φθάσουν στη χ φέτος, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές πώς θα το επιτύχει.

Η εχθρότητα κάποιων Γερμανών προς τους πρόσφυγες δεν περιορίζεται σε δημοσκοπικές απαντήσεις, αλλά παίρνει δολοφονικές διαστάσεις. Χθες στη 1.15 τα ξημερώματα, άγνωστος πέταξε χειροβομβίδα στο εσωτερικό κέντρου υποδοχής αιτούντων άσυλο στην πόλη Φίλιγκεν-Σβένιγκεν της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Η χειροβομβίδα, που δεν εξερράγη, εντοπίστηκε από τον φρουρό και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς στις 5 τα ξημερώματα, αφότου είχαν απομακρυνθεί άρον άρον από τον χώρο οι 20 ένοικοι.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση