Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέες συλλήψεις για το χτύπημα στην Τουρκία
Νέες συλλήψεις για το χτύπημα στην Τουρκία

Νέες συλλήψεις για το χτύπημα στην Τουρκία

Το κυνηγητό γι την ναζήτηση πιθανών συνενόχων του Σαουδάραβα καμικάζι Ναμπίλ Φαντλί οδήγησε χθες σε πέντε συλλήψεις ατόμων που θεωρείται ότι εμπλέκονται στην της Τρίτης, μεταξύ αυτών και τριών Ρώσων από τον Καύκασο, καθώς και δεκάδων υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο Φαντλί εισήλθε στην Τουρκία από τη Συρία και υπέβαλε αίτηση ασύλου στο τμήμα αλλοδαπών Ζεϊτινμπουρνού της ς στις 5 Ιανουαρίου, γι' αυτό και οι Αρχές γνώριζαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, τα οποία γρήγορα ταυτίστηκαν με δάκτυλο που βρέθηκε στον τόπο της έκρηξης.

«Το άτομο αυτό δεν βρισκόταν υπό παρακολούθηση, είχε εισέλθει στην Τουρκία ως απλός μετανάστης», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός . «Τώρα εξετάζουμε όλες τις επαφές του». Δεν είναι σαφές αν οι τέσσερις συλληφθέντες ταυτίζονται με τους τέσσερις ανθρώπους που συνόδευαν τον Φαντλί στις 5 Ιανουαρίου.

Η πρώτη προσαγωγή, το βράδυ της Τρίτης, αφορούσε από εύπορη συνοικία της ς, της οποίας το κινητό τηλέφωνο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τον καμικάζι. Η αφέθηκε ελεύθερη όταν έγινε σαφές ότι είχε δηλώσει στην αστυνομία την κλοπή του τηλεφώνου.

Συνολικά 69 άτομα, Τούρκοι και ξένοι, συνελήφθησαν χθες ως ύποπτοι για σχέσεις με το στο Κιλίς της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, στην Αττάλεια, στα Αδανα, στο Ικόνιο και στη Σμύρνη. Η της Τρίτης στην πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης έφερε την «υπογραφή» του ISIS, αλλά ως χθες καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση