Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για την τραγωδία στο Σινά
Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για την τραγωδία στο Σινά

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για την τραγωδία στο Σινά

Εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το αίτιο της ς του υ της Metrojet στο Σινά, το περασμένο Σάββατο. Αμερικανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, μιλώντας στο NBC News χθες το πρωί υπογράμμισαν ότι στις υπέρυθρες εικόνες που έλαβε τη στιγμή της πτώσης του υ αμερικανικός δορυφόρος φαίνεται ένα θερμικό ίχνος, εύρημα που υποδεικνύει ότι στο αεροσκάφος σημειώθηκε έκρηξη ς, εξερράγη ο ή οι δεξαμενές καυσίμων ή έπιασε φωτιά η άτρακτος. Ταυτόχρονα, όμως, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι από τις δορυφορικές λήψεις δεν επαληθεύεται η θεωρία της κατάρριψης του αεροπλάνου από το ή φίλα προσκείμενων ομάδων που δραστηριοποιούνται στη χερσόνησο του Σινά. Το ρωσικό πρακτορείο Interfax, εξάλλου, επικαλούμενο Ρώσο αξιωματούχο μετέδωσε ότι περίεργοι θόρυβοι ακούγονταν από το πιλοτήριο λίγο πριν το αεροσκάφος εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σε που παραχώρησε στο απέρριψε το ενδεχόμενο να καταρρίφθηκε το αεροπλάνο από αντιαεροπορικό πύραυλο, επισημαίνοντας ότι αυτοί οι ισχυρισμοί αποτελούν «προπαγάνδα του ». Επίσης υπογράμμισε ότι η Αίγυπτος ελέγχει πλήρως τη χερσόνησο του Σινά και επανέλαβε ότι η διερεύνηση των αιτίων της αεροπορικής τραγωδίας μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Χθες, ολοκληρώθηκε η στο Σινά. Τα μέλη των ομάδων διάσωσης χτένισαν μία έκταση 28 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τώρα αναμένεται να ξεκινήσει η ανάλυση των στοιχείων που καταγράφηκαν από τα μαύρα κουτιά. Εν αναμονή των νέων στοιχείων που θα αποκαλύψουν οι καταγραφές, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες ότι δεν υπάρχει κανένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο που να υποδεικνύει ότι το αεροσκάφος έσπασε στα δύο εν πτήσει, όπως ισχυρίζονται Ρώσοι αξιωματούχοι. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Μοχάμεντ Ραχμί, επιβεβαίωσε ωστόσο ότι ο κυβερνήτης δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Σύμφωνα με γνώστες αεροπορικών θεμάτων, η απουσία σήματος κινδύνου, σε συνδυασμό με τη μεγάλη διασπορά των συντριμμιών και των σορών, υποδεικνύει ότι το αεροπλάνο έσπασε στα δύο ενώ πετούσε σε ύψος περίπου 30.000 ποδών. Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο ότι το αεροπλάνο πριν από χρόνια είχε πάθει σημαντική ζημιά στο ουραίο τμήμα, που είχε χτυπήσει στο έδαφος κατά την προσγείωση. Ανάλογες βλάβες ήταν το αίτιο τουλάχιστον δύο αεροπορικών δυστυχημάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση