Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν στο νησί Λα Ρεϊνιόν
Νέα συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν στο νησί Λα Ρεϊνιόν

Νέα συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν στο νησί Λα Ρεϊνιόν

Μξιλάρι αεροπορικών θέσεων, αεροπλάνου και φύλλα αλουμινίου βρέθηκαν στις ακτές του γαλλικού νησιού Λα Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα ένα πτερύγιο του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της ς.

Εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι τα νέα ευρήματα εντοπίσθηκαν από ομάδα εμπειρογνωμόνων από την που βρίσκεται στο νησί και πρόσθεσε ότι δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος της ς MH370. «Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί από τις γαλλικές αρχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθ της Μαλαισίας επιβεβαίωσε πως το φτερό ανήκει στο boeing της Malaysian

Σε επίσημη επιβεβαίωση ότι τα συντρίμμια αεροσκάφους που βρέθηκαν προ ημερών στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν στην MH370 της Malaysia Airlines, προέβη το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθ της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ράζακ.

«Η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το (αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση) MH370», ανέφερε ο Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση Πεκίνο-Κουάλα Λουμπούρ με 239 επιβαίνοντες, χάθηκε από τα ραντάρ τον Μάρτιο του 2014. Παρά τις διεξοδικές πολύμηνες , κανένα ίχνος του δεν είχε βρεθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση