Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα μελέτη: Σεισμοί, πλημμύρες και γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορούν να κόψουν το ρεύμα ακόμη και για μήνες
Νέα μελέτη: Σεισμοί, πλημμύρες και γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορούν να κόψουν το ρεύμα ακόμη και για μήνες

Νέα μελέτη: Σεισμοί, πλημμύρες και γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορούν να κόψουν το ρεύμα ακόμη και για μήνες

Από μερικές ώρες έως μερικούς μήνες μπορεί να διαρκέσει σε κάποιες περιπτώσεις η του ηλεκτρικού ρεύματος από κάποια φυσική καταστροφή λόγω σεισμού, ς ή γεωμαγνητικής ς. Συνήθως η του ρεύματος διαρκεί από μία έως τέσσερις μέρες, ενώ οι συχνότερες διακοπές συμβαίνουν σε περίπτωση πλημμύρας.

Αυτό αναφέρει μια νέα μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Joint Research Center-JRC) με τίτλο «Η αποκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου μετά από τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών», με επικεφαλής δύο έλληνες ερευνητές, τους Γεώργιο-Μάριο Καραγιάννη και Χονδρογιάννη.

Οι ερευνητές μελέτησαν την επίπτωση που είχαν στο ηλεκτρικό δίκτυο ευρωπαϊκών χωρών 16 σεισμοί, 20 και 15 γεωμαγνητικές καταιγίδες λόγω έντονης δραστηριότητας του Ήλιου. Όπως επισημαίνουν, οι φυσικές μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά το ηλεκτρικό δίκτυο στις πληγείσες περιοχές και η διακοπή του ρεύματος μπορεί να έχει ως την πρόκληση ατυχημάτων, τη διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας και την παρεμπόδιση των προσπαθειών διάσωσης και αποκατάστασης των υποδομών, εωσότου επανέλθει ο ηλεκτρισμός.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα διαφορετικά φυσικά φαινόμενα επηρεάζουν με διαφορετικό τρόπο το ηλεκτρικό δίκτυο. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όσο πιο δύσκολη είναι η στις πληγείσες περιοχές, π.χ. λόγω κατολισθήσεων, πλημμυρικών φαινομένων ή κυκλοφοριακής κίνησης στους ς, τόσο θα καθυστερήσει η αποκατάσταση των ηλεκτρικών βλαβών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση