Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η «Νέα Καλιφόρνια» διακηρύσσει την «ανεξαρτησία» της
Η «Νέα Καλιφόρνια» διακηρύσσει την «ανεξαρτησία» της

Η «Νέα Καλιφόρνια» διακηρύσσει την «ανεξαρτησία» της

Με μία δική τους εκδοχή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, οι ιδρυτές της οργάνωσης της έας ανέλαβαν δράση, ελπίζοντας ότι αυτό θα τους μετατρέψει εν τέλει σε μία αυτόνομη πολιτεία. Το CBS Sacramento αναφέρει ότι δεν επιθυμούν να ανεξαρτητοποιηθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο από τη Καλιφόρνια.

«Εδώ και πολύ καιρό, δεν υπάρχει κάποια μορφή διας. Η υψηλή φορολογία και η μας έχουν κατατάξει στην 48η ή 50η θέση από επιχειρηματικού τος στην Καλιφόρνια», ανέφερε ο ιδρυτής της οργάνωσης Ρόμπερτ Πολ Πρέστον.

Η έα Καλιφόρνια θα περιλαμβάνει τις περισσότερες αγροτικές κομητείες, αφήνοντας τις αστικές παράκτιες στην υπάρχουσα πολιτεία.

«Υπάρχει μία αντίθεση όταν μιλάμε για μία αγροτική κομητεία όπως αυτή και όταν κατευθυνόμαστε προς το Orange County, που είναι ως επί το πλείστον αστικό και αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εξαιτίας του τρόπου διας και φορολογίας», τόνισε ο Πρέστον.

Σε αντίθεση με άλλες κινήσεις ανεξαρτησίας που είχαν γίνει στο παρελθόν, και με ανάλογο τρόπο με τον σχηματισμό της Δυτικής Βιρτζίνια, η οργάνωση της Νέας Καλιφόρνια σκοπεύει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τους τύπους, επικαλούμενη το Άρθρο 4, Ενότητα 3 του Συντάγματος των ΗΠΑ και σε συν με το κρατικό νομοθετικό σώμα.

«Ναι, πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε τους εαυτούς μας, προτού να μας επιτραπεί να κυβερνήσουμε άλλους», δήλωσε ο ιδρυτής Tομ Ριντ.

Παρά τα εμπόδια, τους σκεπτικιστές και τις μακροπρόθεσμες πιθανότητες, η ομάδα στέκεται ενωμένη στο όνειρο της αυτονομίας. Αποτελείται από και από ένα συμβούλιο εκπροσώπων των κομητειών, αλλά φημολογείται ότι θα πάρει 10 με 18 μήνες προτού συνεργαστούν εξ' ολοκλήρου με το νομοθετικό σώμα της πολιτείας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση