Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα ήττα Τραμπ – Αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους
Νέα ήττα Τραμπ – Αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

Νέα ήττα Τραμπ – Αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

Για τον Αμερικανό πρόεδρο αυτό το Σαββατοκύριακο θα έπρεπε να είναι ένα διήμερο γιορτής. Στην πρώτη επέτειο από την του, με το χρηματιστήριο σε συνεχή άνοδο και τη δημοτικότητά του επιτέλους να αυξάνεται, σκόπευε να ξεκουραστεί και να γιορτάσει στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα μαζί με φίλους και υποστηρικτές.

Αντίθετα, ο αναγκάστηκε να παραμείνει στην εξαιτίας μίας ακόμη κρίσης στη διάρκεια της προεδρίας του, καθώς δεν κατάφερε να αποφύγει την αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους.

Η αποτυχία του να ψηφιστεί στη Γερουσία ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη συνέχιση της ς του ομοσπονδιακού κράτους έπληξε περαιτέρω την εικόνα που προωθεί ο ίδιος του καλού διαπραγματευτή, ο οποίος θα κατάφερνε να διορθώσει τη λάθος κουλτούρα που επικρατούσε στην .

Αν και ο αμέσως άρχισε να κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για την παύση της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, επικρίσεις ακούστηκαν και εις βάρος του Αμερικανού προέδρου.

«Είναι σα να επιθυμούσατε την παύση», δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ απευθυνόμενος στον .

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον Ιούλιο του είχε δηλώσει: «Κανείς δεν γνωρίζει το σύστημα καλύτερα από εμένα, και γι' αυτό μπορώ να το διορθώσω», είχε επίσης τονίσει ότι προηγούμενες παύσεις της λειτουργίας της ομοσπονδιακής ς ήταν ευθύνη του προσώπου που βρισκόταν στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση