Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα ήττα Τραμπ – Αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους
Νέα ήττα Τραμπ – Αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

Νέα ήττα Τραμπ – Αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

Γι τον Αμερικνό πρόεδρο αυτό το Σαββατοκύριακο θα έπρεπε να είναι ένα διήμερο γιορτής. Στην πρώτη επέτειο από την ορκωμοσία του, με το χρηματιστήριο σε συνεχή άνοδο και τη δημοτικότητά του επιτέλους να αυξάνεται, σκόπευε να ξεκουραστεί και να γιορτάσει στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο της μαζί με φίλους και υποστηρικτές.

Αντίθετα, ο Τραμπ αναγκάστηκε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον εξαιτίας μίας ακόμη ς στη διάρκεια της προεδρίας του, καθώς δεν κατάφερε να αποφύγει την αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους.

Η αποτυχία του να ψηφιστεί στη Γερουσία ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη συνέχιση της ς του ομοσπονδιακού κράτους έπληξε περαιτέρω την που προωθεί ο ίδιος του καλού διαπραγματευτή, ο οποίος θα κατάφερνε να διορθώσει τη λάθος κουλτούρα που επικρατούσε στην Ουάσινγκτον.

Αν και ο Λευκός Οίκος αμέσως άρχισε να κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για την παύση της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, επικρίσεις ακούστηκαν και εις βάρος του Αμερικανού προέδρου.

«Είναι σα να επιθυμούσατε την παύση», δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ απευθυνόμενος στον Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον Ιούλιο του είχε δηλώσει: «Κανείς δεν γνωρίζει το σύστημα καλύτερα από εμένα, και γι' αυτό μπορώ να το διορθώσω», είχε επίσης τονίσει ότι προηγούμενες παύσεις της λειτουργίας της ομοσπονδιακής ς ήταν ευθύνη του προσώπου που βρισκόταν στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση