Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα εξέγερση σε φυλακές στη Βραζιλία – τουλάχιστον 33 νεκροί
Νέα εξέγερση σε φυλακές στη Βραζιλία – τουλάχιστον 33 νεκροί

Νέα εξέγερση σε φυλακές στη Βραζιλία – τουλάχιστον 33 νεκροί

Τουλάχιστον 33 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε νέα εξέγερση που σημειώθηκε σε της Βραζιλίας, αυτή τη φορά στη βόρεια περιοχή Αμαζόνας, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, μόλις πέντε ημέρες μετά την εξέγερση που σημειώθηκε σε γειτονική πολιτεία όπου σφαγιάστηκαν 56 κρατούμενοι–στη χειρότερη σφαγή σε της χς που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες και πλέον.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα εξέγερση είναι ακόμη συγκεγχυμένες. Σύμφωνα με το Reuters, σημειώθηκε στη μεγαλύτερη φυλακή της πολιτείας Ροράιμα σήμερα τα ξημερώματα.

Ωστόσο, ειδικοί είχαν προβλέψει και νέα αιματηρή εξέγερση σε φυλακή της χς, το σωφρονιστικό σύστημα της οποίας ελέγχεται από συμμορίες, έπειτα από τη σφαγή στη φυλακή της Μανάους πριν από μερικές μέρες που ξεκίνησε όταν μία συμμορία κρατουμένων επιτέθηκε σε αντίπαλη συμμορία.

Οι ταραχές στη φυλακή της Μανάους ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής και οι αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας, 17 ώρες αργότερα.

Πολλά από τα αποκεφαλίστηκαν και τα πτώματά τους πετάχτηκαν πάνω από το τείχος της φυλακής.

Ο ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας στην πολιτεία Ροράιμα, ο Ουζιέλ ντε Κάστρο, κατηγόρησε για τη σημερινή εξέγερση την συμμορία ναρκωτικών που εδρεύει στο Σάο Πάουλο, First Capital Command (PCC), σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Estado S.Paulo.

Οι περισσότεροι από τους 56 νεκρούς από την εξέγερση στη φυλακή της Μανάους ήταν κυρίως μέλη της PCC που δολοφονήθηκαν από την συμμορία ναρκωτικών North Family, η οποία θεωρείται κυρίαρχη στη κοκαϊνης από την Κολομβία στο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η συμμορία North Family συνδέεται με την συμμορία ναρκωτικών Red Command, την δεύτερη ισχυρότερη στη Βραζιλία μετά την PCC, που εδρεύει στο ντε Τζανέιρο.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση