Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Νέα έρευνα στις ΗΠΑ για δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό
Νέα έρευνα στις ΗΠΑ για δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό

Νέα έρευνα στις ΗΠΑ για δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό

Το Ομοσπονδιακό ραφείο Ερευνών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει σχετικά με τη ενός αφροαμερικανού 50 ετών από ένα λευκό αστυνομικό στη ότια Καρολίνα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και το του εισαγγελέα στη ότια Καρολίνα θα συνεργαστεί με το κατά την . Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων και των κατά περίπτωση εξελίξεων» ανέφερε η ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι λαμβάνοντας υπόψη ένα βίντεο που τράβηξε περαστικός και δείχνει τη στιγμή των πυροβολισμών ο αστυνομικός θα χρεωθεί με την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ ς. Ο αστυνομικός στο βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα διακρίνεται να πυροβολεί πισώπλατα οκτώ φορές τον αφροαμερικανό ο οποίος μετά από μια μικρή συμπλοκή με τον αστυνομικό άρχισε να τρέχει. Ο αφροαμερικανός είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας της κυκλοφορίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση