Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Νέα έρευνα στις ΗΠΑ για δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό
Νέα έρευνα στις ΗΠΑ για δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό

Νέα έρευνα στις ΗΠΑ για δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό

Το Ομοσπονδικό ρφείο Ερευνών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη δολοφονία ενός αφροαμερικανού 50 ετών από ένα λευκό αστυνομικό στη Νότια Καρολίνα, όπως αναφέρεται σε του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και το γραφείο του εισαγγελέα στη Νότια Καρολίνα θα συνεργαστεί με το κατά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων και των κατά περίπτωση εξελίξεων» ανέφερε η του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι λαμβάνοντας υπόψη ένα βίντεο που τράβηξε περαστικός και δείχνει τη στιγμή των πυροβολισμών ο θα χρεωθεί με την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας. Ο στο βίντεο που έχει στη διάθεσή της η διακρίνεται να πυροβολεί πισώπλατα οκτώ φορές τον αφροαμερικανό ο οποίος μετά από μια μικρή συμπλοκή με τον αστυνομικό άρχισε να τρέχει. Ο αφροαμερικανός είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας της κυκλοφορίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση