Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στη ΝΑ Τουρκία
Νέα επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στη ΝΑ Τουρκία

Νέα επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στη ΝΑ Τουρκία

Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν χθες στην πόλη Τσιονάρ, στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ της ΝΑ Τουρκίας, όταν ημιφορτηγό γεμάτο εξερράγη μπροστά σε αστυνομικό τμήμα. Η ισχύς της ς ήταν τόσο μεγάλη, που κατέρρευσε παρακείμενο συγκρότημα κατοικιών για τις οικογένειες των αστυνομικών.

Μεταξύ των νεκρών από την κατάρρευση του κατοικημένου κτιρίου συγκαταλέγονται ένα πέντε μηνών, ένα πεντάχρονο αγόρι κι ένα κορίτσι ενός έτους. Στο ημιφορτηγό είχε τοποθετηθεί ενάμισης τόνος εκρηκτικής ύλης.

«Νόμισα ότι επρόκειτο για ατομικής ς. Το ωστικό κύμα με έριξε στο έδαφος», είπε ο κάτοικος της Τσινάρ, Σίτκι Ντιντς. Μέχρι χθες το βράδυ καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για τη στην κατά πλειοψηφία κουρδική πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αν και οι Αρχές θεωρούν υπεύθυνο το ένοπλο αυτονομιστικό κίνημα του PKK.

Στο μεταξύ, θέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία σφυροκόπησε χθες με πυροβολικό ο τουρκικός στρατός, σηματοδοτώντας σημαντική κλιμάκωση της διένεξης από μέρους της Αγκυρας, δύο ημέρες μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην νσταντινούπολη, που προκάλεσε τον θάνατο δέκα τουριστών, εκ των οποίων οι εννέα .

Το σφυροκόπημα με πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος από τον τουρκικό στρατό εντός των συνόρων του Ιράκ και της Συρίας, στην παραμεθόριο των δύο χωρών με την Τουρκία, αποτελεί την πλέον αποφασιστική κίνηση της Αγκυρας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας χθες στην ετήσια σύνοδο Τούρκων πρεσβευτών στην Αγκυρα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι περίπου 200 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού το τελευταίο 48ωρο. «Υστερα από τις απεχθείς επιθέσεις στην Πόλη, οι ένοπλες δυνάμεις μας έπληξαν 500 θέσεις του Ι.Κ. τις τελευταίες 48 ώρες στη Συρία και στο Ιράκ. Κάθε επίθεση, που έχει στόχο της τους επισκέπτες στην Τουρκία, θα τιμωρείται αυστηρά», δήλωσε ο Τούρκος .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση