Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα επίθεση Νταβούτογλου κατά της Ρωσίας
Νέα επίθεση Νταβούτογλου κατά της Ρωσίας

Νέα επίθεση Νταβούτογλου κατά της Ρωσίας

Τον βομβαρδισμό από ρωσικά αεροσκάφη της κατεχόμενης από αντάρτες πόλης Ιντλίμπ της Συρίας καταδίκασε χθες ο Τούρκος Αχμέτ , υπογραμμίζοντας ότι η Συρία δεν θα γίνει μέρος «των ρωσικών ιμπεριαλιστικών στόχων». Η επίθεση ρωσικών βομβαρδιστικών κατά της Ιντλίμπ αυτό το Σαββατοκύριακο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 70 αμάχων, στο κέντρο της πόλης στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η , η οποία συνεχίζει να καλεί για την άμεση απομάκρυνση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ από την , στηρίζει μέρος των ανταρτικών οργανώσεων που πολεμούν τον καθεστωτικό στρατό. Η κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεράμυνα τον περασμένο μήνα έχει, στο μεταξύ, οξύνει στο έπακρον τις σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και ς.

«Τα εδάφη της Συρίας δεν είναι –και δεν πρόκειται να γίνουν– μέρος των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της Ρωσίας», είπε χθες ο Τούρκος , μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος AKP στην Εθνοσυνέλευση της Αγκυρας.

Η Ρωσία εγκαινίασε στις 30 Σεπτεμβρίου μεγάλη εκστρατεία βομβαρδισμών, στηρίζοντας ουσιαστικά τις καθεστωτικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, οι οποίες έχουν εκδιωχθεί από την επαρχία της Ιντλίμπ και από άλλες στρατηγικά κρίσιμες περιοχές της χώρας.

Ο κ. είπε επίσης ότι οι συνομιλίες με το Ισραήλ, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Αγκυρας και Ιερουσαλήμ, συνεχίζονται και ότι η Τουρκία επιμένει στις απ της για των δέκα Τούρκων θυμάτων της επέμβασης Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» το 2010, αλλά και για του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση