Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα επίθεση με τραυματίες στην πόλη Χέπενχαϊμ
Νέα επίθεση με τραυματίες στην πόλη Χέπενχαϊμ

Νέα επίθεση με τραυματίες στην πόλη Χέπενχαϊμ

Πέντε άτομ τρυματίσθηκαν, όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε υποδοχής προσφύγων στην πόλη Χέπενχαϊμ της δυτικής Γερμανίας, με την να δηλώνει ότι τα αίτια παραμένουν άγνωστα. «Ενας ένοικος επιχείρησε να σωθεί, πηδώντας από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου και τραυματίσθηκε σοβαρά», ανέφερε η εκπρόσωπος της ς Κριστιάν Κόμπους. Τέσσερα ακόμη άτομα που διέμεναν στο νοσηλεύονται λόγω ελαφριάς δηλητηρίασης από τις αναθυμιάσεις. Στο τριώροφο φιλοξενούνταν περισσότεροι από 60 πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, τη Σομαλία και την . «Με βάση τα πρώτα ευρήματά μας, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά πίσω από την πόρτα εισόδου για άγνωστο λόγο», είπε η Κόμπους, που προσέθεσε ότι η αστυνομία και η εισαγγελία ερευνούν το συμβάν.

Η Γερμανία θα υποδεχθεί μέσα στο έτος περίπου 800.000 πρόσφυγες, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει έρθει αντιμέτωπη με πάνω από 100 εμπρησμούς σε κέντρα υποδοχής αιτούντων άσυλο. Η πλειοψηφία των επιθέσεων στρέφεται κατά άδειων κτιρίων που βρίσκονται υπό διαμόρφωση. Πολλοί Γερμανοί πολιτικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την εύφλεκτη κατάσταση, τονίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν σοβαρότερα επεισόδια που θα απειλήσουν τη σωματική ακεραιότητα των προσφύγων. Η μεταναστευτική κρίση αποτελεί τεράστια πρόκληση για το ευρωπαϊκό σύστημα χορήγησης ασύλου και δημιουργεί τριβές μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε., που αισθάνονται μεγάλες πιέσεις στο εσωτερικό.

Οπως αποκάλυψε δημοσκόπηση του γερμανικού δικτύου ARD, η δημοτικότητα της καγκελαρίου Αγκελα έχει πληγεί σημαντικά εξαιτίας του τρόπου διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος. Αν και παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, αρκετοί ψηφοφόροι έχουν καταδικάσει την αργοπορημένη αντίδρασή της ενάντια στις βίαιες αντιμεταναστευτικές δια του προηγούμενου μήνα στην ανατολική Γερμανία. Η δημοτικότητά της υποχώρησε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, αγγίζοντας το 63%, ήτοι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει από τον Δεκέμβριο του 2012.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση