Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ
Νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Ταλιμπάν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε το πρωί του Σαββάτου κοντά στο αφγανικό υπουργείο Άμυνας στην , προκαλώντας μεγάλες απώλειες μερικές μόνο ώρες μετά την επίθεση στην ανατολική επαρχία Κουνάρ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 13 ανθρώπων.

Η επίθεση στην , που πραγματοποιήθηκε την που οι υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας έφευγαν από τα γραφεία τους, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό οκτώ, σύμφωνα με ενός υπουργείου, ενώ η της Καμπούλ ανέφερε πως εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο, από το οποίο υψώνεται στήλη καπνού, δήλωσαν πως είδαν πτώματα στο έδαφος. Η περιοχή έχει αποκλειστεί καθώς οχήματα της ς και του στρατού περικύκλωσαν το σημείο της ς.

“Ήθελα να διασχίσω τη γέφυρα όταν άκουσα μια ”, δήλωσε ένας μάρτυρας που είπε πως ονομάζεται Ζουλγκάι. “Πήγα στην περιοχή… υπήρχαν κατεστραμμένα αυτοκίνητα και σπασμένα τζάμια παντού”.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 23 αξιωματικοί και τραυματίστηκαν άλλοι 29, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινήματος, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχουν μεταξύ των αμάχων.

Νωρίτερα σήμερα, βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τον διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής και τουλάχιστον άλλους 12 ανθρώπους έξω από το κτιριακό συγκρότημα του κυβερνείου στην Ασανταμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κουνάρ, κοντά στα με το Πακιστάν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση