Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα αιματοχυσία στην Τουρκία με εννέα νεκρούς
Νέα αιματοχυσία στην Τουρκία με εννέα νεκρούς

Νέα αιματοχυσία στην Τουρκία με εννέα νεκρούς

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί και επτά , για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκαν χθες τα χαράματα ύστερα από σφοδρή ανταλλαγή πυρών στο της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η νέα αιματοχυσία ήρθε να φορτίσει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα, μόλις έξι ημέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, οι οποίες είναι πιθανό να κρίνουν το μέλλον του Ταγίπ Ερντογάν και του επί 13 χρόνια κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ().

Ειδικές μονάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας επέδραμαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη συνοικία Καγιαπινάρ του , πραγματοποιώντας σε σπίτια όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν καταφύγιο τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Οι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν εξερράγησαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, με τους οποίους οι ύποπτοι είχαν παγιδεύσει τα κρησφύγετά τους. Αλλοι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις, ενώ συνελήφθησαν 12 ύποπτοι.

«Ενας σημαντικός πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους εξοντώθηκε. Συνεχίζονται οι προσπάθειες των αρχών να εξακριβωθεί η ταυτότητα των τζιχαντιστών και οι διασυνδέσεις τους με άλλες πόλεις» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς.

Το Ντιγιάρμπακιρ κατοικείται στην πλειοψηφία του από άτομα κουρδικής καταγωγής. Στις παραμονές των εκλογών της 7ης Ιουνίου, φονική , η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έπληξε την προεκλογική συγκέντρωση του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP, το οποίο αναδείχθηκε τρίτη δύναμη σε πανεθνική κα με το 13% των ψήφων. Οι διωκτικές αρχές εντατικοποίησαν τις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά την πρόσφατη διπλή ς εναντίον πορείας ειρήνης του HDP και άλλων προοδευτικών οργανώσεων στην Αγκυρα. Ηταν η πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στην ιστορία του τουρκικού κράτους, με 102 νεκρούς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση