Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα αιματοχυσία στην Τουρκία με εννέα νεκρούς
Νέα αιματοχυσία στην Τουρκία με εννέα νεκρούς

Νέα αιματοχυσία στην Τουρκία με εννέα νεκρούς

Δύο Τούρκοι και επτά πολίτες, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκαν χθες τα ματα ύστερα από σφοδρή ανταλλαγή πυρών στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής ς. Η νέα αιματοχυσία ήρθε να φορτίσει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα, μόλις έξι ημέρες πριν από τις πρόωρες της 1ης Νοεμβρίου, οι οποίες είναι πιθανό να κρίνουν το μέλλον του και του επί 13 χρόνια κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ειδικές μονάδες της ς αστυνομίας επέδραμαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη συνοικία Καγιαπινάρ του Ντιγιάρμπακιρ, πραγματοποιώντας έρευνες σε σπίτια όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν καταφύγιο τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Οι δύο σκοτώθηκαν όταν εξερράγησαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, με τους οποίους οι ύποπτοι είχαν παγιδεύσει τα κρησφύγετά τους. Αλλοι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις, ενώ συνελήφθησαν 12 ύποπτοι.

«Ενας σημαντικός πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους εξοντώθηκε. Συνεχίζονται οι προσπάθειες των αρχών να εξακριβωθεί η ταυτότητα των τζιχαντιστών και οι διασυνδέσεις τους με άλλες πόλεις» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς.

Το Ντιγιάρμπακιρ κατοικείται στην πλειοψηφία του από άτομα κουρδικής καταγωγής. Στις παραμονές των εκλογών της 7ης Ιουνίου, φονική , η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έπληξε την προεκ συγκέντρωση του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP, το οποίο αναδείχθηκε τρίτη δύναμη σε πανεθνική κλίμακα με το 13% των ψήφων. Οι διωκτικές αρχές εντατικοποίησαν τις έρευνες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά την πρόσφατη διπλή εναντίον πορείας ειρήνης του HDP και άλλων προοδευτικών οργανώσεων στην Αγκυρα. Ηταν η πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στην ιστορία του τουρκικού κράτους, με 102 νεκρούς.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση