Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

«Απάντησε» η Σεούλ

Σε νέ εκτόξευση βλλιστικού πυραύλου προχώρησε η την Τετάρτη.

Η ιαπωνική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο πύραυλος προσγειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας και συγκεκριμένα στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη, ενώ ίπτατο για περίπου 50 λεπτά. Αν είναι και το πόρισμα του Αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο υποστηρίζει ότι ο πύραυλος «δεψε» για περίπου 1.000 χιλιόμετρα, πριν προσγειωθεί στην ιαπωνική θάλασσα. Για το περιστατικό και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο αργότερα στρατιωτικές πηγές της Ν. Κορέας ανακοίνωσαν ότι «απάντησαν» με «εκτοξεύση ακριβείας» στο πλαίσιο πυραυλικής ς.

Ο πύραυλος – αγνώστου τύπου – εκτοξεύθηκε με κατεύθυνση προς τα ανατολικά από την Πιονγκσονγκ, νότια της Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων της Ν. Κορέας. Η εκτόξευση υπολογίζεται πως πραγματοποιήθηκε περίπου στις 3:30 (τοπική ώρα), δηλαδή 20:30 ώρα Ελλάδας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υπηρεσιών πληροφοριών και άμυνας είχαν προβληματιστεί ιδιαίτερα γιατί ο ηγέτης της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση εδώ και περίπου δύο μήνες, καθώς η τελευταία βαλλιστική δοκιμή από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων που έχει προχωρήσει η Πιονγιάνγκ φέτος, στρέφοντας την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στο βορειοκορεατικό πυρηνικό . Μάλιστα, πριν από την σημερινή εκτόξευση, η Β. Κορέα έχει προχωρήσει σε 22 εκτοξεύσεις πυραύλων χωρίς ενεργές κεφαλές σε 15 δοκιμές από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορεί να τοποθετήσει μικροσκοπική κεφαλή σε πύραυλο κάποια στιγμή μέσα στο , όπως αναφέρει το CNN.

«Θα το τακτοποιήσουμε», το σχόλιο Τραμπ 

Με τη φράση «θα το τακτοποιήσουμε», υποδέχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη νέα εκτόξευση πυράυλου από τη  την Τρίτη.

«Είναι μια κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε και επισήμανε δεν αλλάζει η προσέγγιση των ΗΠΑ στο θέμα της Πιονγιάνγκ, μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει τη Βόρεια Κορέα στον κατ των ΗΠΑ με τα κράτη που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, σημείωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε έφθασε στο μεγαλύτερο ύψος όλων των προηγούμενων και αντιπροσωπεύει «μια απειλή για όλον τον κόσμο».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση