Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νέα απειλή από 4.000 «πατριώτες» ενόψει ορκωμοσίας Μπάιντεν
Νέα απειλή από 4.000 «πατριώτες» ενόψει ορκωμοσίας Μπάιντεν

Νέα απειλή από 4.000 «πατριώτες» ενόψει ορκωμοσίας Μπάιντεν

Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές που υποστηρίζουν τον τόναλντ σχεδιάζουν να περικυκλώσουν το ενόψει της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με μέλος του Κογκρέσου, το οποίο βρισκόταν ανάμεσα σε όσους έλαβαν ενημέρωση σχετικά με μια σειρά από νέες εναντίον των νομικών αρχών και του ίδιου του Καπιτωλίου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN.

«Έκαναν λόγο για πολιορκία του Καπιτωλίου από 4.000 ένοπλους “πατριώτες” για να εμποδίσουν τους Δημοκρατικούς από το να εισέλθουν», αναφέρει στο CNN ο Κόνορ Λαμ, Δημοκρατικός από την Πολιτεία της Πενσιλβάνια.

«Έχουν δημοσιεύσει κανόνες παρέμβασης, δηλαδή πότε μπορούν να πυροβολήσουν και πότε όχι. Πρόκειται λοιπόν για μια οργανωμένη ομάδα που έχει . Έχουν αφοσιωθεί στο να κάνουν όσα κάνουν γιατί, πιστεύω, ότι στο μυαλό τους θεωρούν ότι είναι “πατριώτες”», εξηγεί μεταξύ άλλων ο Λαμ.

Επιπλέον, σημειώνει ότι: «Δεν διαπραγματευόμαστε με αυτούς τους ανθρώπους ούτε προσπαθούμε να τους εκλογικεύσουμε. Πρέπει να διωχθούν. Πρέπει να εμποδιστούν. Και δυστυχώς, σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος και για αυτόν το λόγο θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία παραπομπής του και να απομακρυνθεί από την προεδρία».

Υπενθυμίζεται ότι μια ημέρα πριν από την εισβολή στο υπηρεσία του FBI στη Βιρτζίνια είχε προειδοποιήσει ότι εξτρεμιστές σχεδίαζαν να μεταβούν στην Ουάσιγκτον, ενώ έκαναν λόγο για «πόλεμο», όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Washington Post σήμερα Τρίτη.

«Σε συζήτηση που έλαβε χώρα σε διαδικτυακή πλατφόρμα, είχαν υπάρξει μηνύματα που καλούσαν σε , τα οποία ανέφεραν “Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε. Το Κογκρέσο πρέπει να ακούσει γυαλιά να σπάνε, πόρτες να παραβιάζονται και να χύνεται το των μαχητών [που ανήκουν] στα κινήματα Black Lives Matter και Pantifa”», σύμφωνα με το έγγραφο που ήρθε στην κατοχή του Post.

«Γίνετε ιοι. Σταματήστε να το αποκαλείτε όλο αυτό ή ή διαμαρτυρία. Πηγαίνετε εκεί και ετοιμαστείτε για πόλεμο. Θα έχουμε τον πρόεδρό μας ή θα πεθάνουμε. Τίποτε άλλο δεν θα οδηγήσει σε επίτευξη αυτού του στόχου»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση