Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » «Ναι» στο ευρώ από τον Μπερλουσκόνι
«Ναι» στο ευρώ από τον Μπερλουσκόνι

«Ναι» στο ευρώ από τον Μπερλουσκόνι

Ο βετεράνος επικεφλής της ιτλικής συντηρητικής παράταξης, Σίλβιο , διαβεβαίωσε χθες τις αγορές ότι ενδεχόμενη εκλογική νίκη του κόμματός του τον Μάρτιο δεν θα κλονίσει τη θέση της Ιταλίας στην Ευρωζώνη. Εναντίον της εξόδου της Ιταλίας τοποθετήθηκε χθες και ο υποψήφιος πρωθ του Κινήματος 5 Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο.

«Το είναι ένα νόμισμα που γεννήθηκε στραβά, έχει λάθος ισοτιμία και έχει κάνει τους Ιταλούς φτωχότερους», έγραψε ο 81 ετών Σίλβιο στο Twitter. «Αλλά σήμερα δεν γίνεται χωρίς αυτό». Νωρίτερα ο Μπερλουσκόνι είχε διατυπώσει την ίδια θέση σε στον σταθμό Capital FM.

Τα πρωτεία της Forza Italia, κόμματος του Μπερλουσκόνι, στους κόλπους της ιταλικής δεξιάς αμφισβητούνται από την πιο ευρωσκεπτικιστική Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι. Χθες, ο υποστήριξε ότι ο ευρωσκεπτικισμός των πιθανών κυβερνητικών εταίρων του είναι ηπιότερος από όσο δείχνει.

«Ο Σαλβίνι έχει εδώ και καιρό αλλάξει γνώμη και δεν θέλει πια έξοδο από την Ευρωζώνη. Καταλαβαίνει ότι θα ήταν τεχνικά αδύνατο και μη βιώσιμο για την ιταλική οικονομία να φύγει η χώρα από το », συμπλήρωσε ο .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση