Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ν. Κορέα: Κατάσχεση πλοίου που μετέφερε παράνομα πετρέλαιο στη Β. Κορέα
Ν. Κορέα: Κατάσχεση πλοίου που μετέφερε παράνομα πετρέλαιο στη Β. Κορέα

Ν. Κορέα: Κατάσχεση πλοίου που μετέφερε παράνομα πετρέλαιο στη Β. Κορέα

Η ότια αποκάλυψε σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του , ότι προχώρησε στην κατάσχεση πλοίου εγγεγραμμένου στο νηολόγιο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο φέρεται πως προμήθευε τη Βόρεια με πετρέλαιο, παραβιάζοντας τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της χς.

Αξιωματούχοι που επικαλείται το βρετανικό μέσο, επισημαίνουν ότι το πλοίο «Lighthouse Winmore» μετέφερε κρυφά 600 τόνους πετρέλαιο σε πλοίο της ς. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαγόρευσε την μεταφορά αγαθών από πλοίο σε πλοίο με προορισμό την Πιονγιάνγκ.

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά τη άρνηση – από την πλευρά της Κίνας – των ισχυρισμών του Αμερικανού Προέδρου, Ντ. Τραμπ, που ήθελαν το να επιτρέπει την εισαγωγή αγαθών μέσω πλοίων στη Βόρεια Κορέα.

Το «Lighthouse Winmore» εισήλθε στο λιμάνι του Yeosu της Ν. Κορέας στις 11 Οκτωβρίου για να φορτώσει το και μετά από τέσσερις μέρες έφυγε με προορισμό την Ταϊβάν.

Ωστόσο, το πλοίο αντί να πάει στην Ταϊβάν μετέφερε το πετρέλαιο σε πλοίο της ς και σε τρία άλλα σκάφη σε διεθνή χωρικά ύδατα στις 19 Οκτωβρίου, όπως υπογραμμίζουν νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι που επικαλείται το .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση