Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » MSF: Τουλάχιστον 35 νεκροί Σύριοι από βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία
MSF: Τουλάχιστον 35 νεκροί Σύριοι από βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία

MSF: Τουλάχιστον 35 νεκροί Σύριοι από βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία

Τουλάχιστον 35 Σύριοι, και , έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 72 έχουν τραυματιστεί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά νοσοκομείων στη Συρία, όπως καταγγέλλουν οι (MSF).

Η αύξηση αυτή των αεροπορικών πληγμάτων, για τα οποία η οργάνωση δεν διευκρινίζει ποιος ευθύνεται, αλλά σημειώνει ότι άρχισαν στα τέλη του Σεπτεμβρίου, έχει πλήξει 12 στις επαρχίες Ιντλίμπ (δυτική Συρία), Χαλέπι (βόρεια) και Χάμα (κεντρική), τα μισά από τα οποία λειτουργούν με την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της μκο.

“Συνολικά, έξι αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους και τέσσερα ασθενοφόρα καταστράφηκαν. Ένα μόνο (νοσοκομείο) λειτούργησε ξανά, ενώ η σε υπηρεσίες επειγόντων, σε μαιευτήρια, παιδιατρικές και υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών διακυβεύεται σοβαρά σε αυτές τις ζώνες”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου “δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα τους” λόγω των επιθέσεων αυτών, προστίθεται στην ανακοίνωση των MSF.

“Έπειτα από περισσότερα από τέσσερα χρόνια πολέμου, εξακολουθεί να με αφήνει άναυδο ο βαθμός στον οποίο οι διάφορες εμπλεκόμενες πλευρές στη μπορούν να καταπατούν το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο”, δήλωσε ο Σιλβέν Γκρουλξ, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία.

Από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία, που άρχισε τον Μάρτιο του 2011, έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι, ενώ 6,5 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χς και 4,2 εκατομμύρια την έχουν εγκαταλείψει.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση