Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μοσκοβισί: Η ΕΕ δεν έχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου
Μοσκοβισί: Η ΕΕ δεν έχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου

Μοσκοβισί: Η ΕΕ δεν έχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει σχέδιο Β στην περίπτωση που οι Βρετανοί πολίτες ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την και η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί στην εκστρατεία σχετικά με το δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων

Οι πολίτες της ς θα αποφασίσουν την 23η Ιουνίου εάν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5 σχετικά με το τι σχεδιάζει να κάνει η ΕΕ στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι υπέρ της εξόδου ο Μοσκοβισί απάντησε:

«Όχι, όχι και όχι. Δεν υπάρχει plan B. Δεν μας βοηθά με οποιονδήποτε τρόπο να εξετάζουμε καταστροφικά σενάρια».

«Την ημέρα που θα αρχίσουμε να συζητάμε για ένα σχέδιο Β είναι η ημέρα που δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο Α που έχουμε εκπονήσει. Διαθέτω μόνο ένα σχέδιο. Η εντός της ενωμένης ς» υπογράμμισε ο Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος επισήμανε επιπλέον ότι η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να φέρει τα αντίθετα .

«Κατά τη γνώμη μου, είναι συνετό να μην εμπλακούμε στην εκστρατεία και να μην προσπαθήσουμε να επιβάλουμε μια επιλογή σε κυρίαρχο λαό. Τα δημοψηφίσματα είναι επικίνδυνα, ιδιαίτερα για την » σημείωσε.

Σε ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με την εκστρατεία που ξεκίνησε ο δήμαρχος του Λονδίνου υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Μοσκοβισί διατύπωσε την άποψη ότι αυτή η κίνηση του Βρετανού πολιτικού θα μπορούσε να πλήξει την του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση