Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μοσκοβισί: Η ΕΕ δεν έχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου
Μοσκοβισί: Η ΕΕ δεν έχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου

Μοσκοβισί: Η ΕΕ δεν έχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει Β στην περίπτωση που οι Βρετανοί πολίτες ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί στην εκστρατεία σχετικά με το , δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων

Οι πολίτες της Βρετανίας θα αποφασίσουν την 23η Ιουνίου εάν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5 σχετικά με το τι σχεδιάζει να κάνει η ΕΕ στην περίπτωση που το είναι υπέρ της εξόδου ο απάντησε:

«Όχι, όχι και όχι. Δεν υπάρχει plan B. Δεν μας βοηθά με οποιονδήποτε τρόπο να εξετάζουμε καταστροφικά σενάρια».

«Την ημέρα που θα αρχίσουμε να συζητάμε για ένα Β είναι η ημέρα που δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο Α που έχουμε εκπονήσει. Διαθέτω μόνο ένα σχέδιο. Η Βρετανία εντός της ενωμένης ς» υπογράμμισε ο .

Ο Επίτροπος επισήμανε επιπλέον ότι η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στην εκστρατεία για το , καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι συνετό να μην εμπλακούμε στην εκστρατεία και να μην προσπαθήσουμε να επιβάλουμε μια επιλογή σε κυρίαρχο λαό. Τα δημοψηφίσματα είναι επικίνδυνα, ιδιαίτερα για την » σημείωσε.

Σε ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με την εκστρατεία που ξεκίνησε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Μοσκοβισί διατύπωσε την άποψη ότι αυτή η κίνηση του Βρετανού πολιτικού θα μπορούσε να πλήξει την εικόνα του.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση