Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Μοσκοβισί: Η ΕΕ δεν έχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου
Μοσκοβισί: Η ΕΕ δεν έχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου

Μοσκοβισί: Η ΕΕ δεν έχει «σχέδιο Β» εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει σχέδιο Β στην περίπτωση που οι Βρετανοί πολίτες ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί στην εκστρατεία σχετικά με το δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Οι πολίτες της Βρετανίας θα αποφασίσουν την 23η Ιουνίου εάν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5 σχετικά με το τι σχεδιάζει να κάνει η ΕΕ στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι υπέρ της εξόδου ο Μοσκοβισί απάντησε:

«Όχι, όχι και όχι. Δεν υπάρχει plan B. Δεν μας βοηθά με οποιονδήποτε τρόπο να εξετάζουμε καταστροφικά σενάρια».

«Την ημέρα που θα αρχίσουμε να συζητάμε για ένα σχέδιο Β είναι η ημέρα που δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο Α που έχουμε εκπονήσει. Διαθέτω μόνο ένα σχέδιο. Η Βρετανία εντός της ενωμένης Ευρώπης» υπογράμμισε ο Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος επισήμανε επιπλέον ότι η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι συνετό να μην εμπλακούμε στην εκστρατεία και να μην προσπαθήσουμε να επιβάλουμε μια επιλογή σε κυρίαρχο λαό. Τα δημοψηφίσματα είναι επικίνδυνα, ιδιαίτερα για την Ευρώπη» σημείωσε.

Σε ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με την εκστρατεία που ξεκίνησε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Μοσκοβισί διατύπωσε την άποψη ότι αυτή η κίνηση του Βρετανού πολιτικού θα μπορούσε να πλήξει την εικόνα του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

"Αλιεύοντας" την είδηση