Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μονομερείς ενέργειες Ομπάμα για την οπλοκατοχή
Μονομερείς ενέργειες Ομπάμα για την οπλοκατοχή

Μονομερείς ενέργειες Ομπάμα για την οπλοκατοχή

Ο πρόεδρος , απογοητευμένος από την αδράνεια του Κογκρέσου στο θέμα του ελέγχου της ς, θα συναντηθεί τη Δευτέρα με την υπουργό Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς για να συζητήσουν τρόπους για να μειώσουν την ένοπλη μονομερώς, μέσω μέτρων που δεν απαιτούν την του Κογκρέσου.

Ο Ομπάμα τόνισε στην εβδομαδιαία ηχογραφημένη του, ότι έχει λάβει “υπερβολικά πολλές επιστολές από γονείς και δασκάλους και για να καθίσω και να μην κάνω τίποτε”.

Ο Ομπάμα έχει ζητήσει επανειλημμένα από το Κογκρέσο να καταστήσει αυστηρότερους τους νόμους περί ς. Οι εκκλήσεις του έγιναν εντονότερες μετά τη σφαγή του 2012 σε Δημοτικό σχολείο του Νιούταουν, στο Κονέτικατ, καθώς και μετά τα φονικά στο Κολοράντο Σπρινγκς (Κολοράντο) και το Σαν Μπερναρντίνο (Καλιφόρνια) τους τελευταίους μήνες.

“Πριν από λίγους μήνες, ζήτησα από την ομάδα μου στον Λευκό Οίκο να εξετάσει οποιεσδήποτε νέες δράσεις που μπορώ να αναλάβω για να βοηθήσω να μειωθεί η βία με όπλα”, ανέφερε ο Ομπάμα στην του. “Και τη Δευτέρα θα συναντηθώ με την υπουργό Δικαιοσύνης μας, την Λορέτα Λιντς, για να συζητήσουμε τις επιλογές μας”.

Η Washington Post, επικαλούμενη αρκετά πρόσωπα ενημερωμένα για το θέμα, αναφέρει πως ο Ομπάμα και η Λιντς θα οριστικοποιήσουν δράσεις της ς που δεν απαιτούν την του Κογκρέσου και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Απογοητευμένος από το Κογκρέσο, ο Ομπάμα έχει δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει “κάθε εξουσία που έχει αυτό το αξίωμα” για να θεσπίσει μέτρα για τον έλεγχο των όπλων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση