Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μύνηση του Der Spiegel στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Μύνηση του Der Spiegel στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Μύνηση του Der Spiegel στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Το γερμνικό περιοδικό γνωστοποίησε σήμερ ότι προσέφυγε στη γερμανική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι οι αμερικανικές μυστικές υπέκλεπταν τις επικοινωνίες του το 2011.

Η μήνυμα κατατέθηκε σήμερα στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καρλσρούης (νοτιοδυτικά) με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και της «προσβολής του απορρήτου της αλληλογραφίας» επισήμανε στον ιστότοπό του το περιοδικό.

Ένα «απόρρητο έγγραφο της καγκελαρίας υποδηλώνει ότι το Spiegel παρακολουθούνταν από τις αμερικανικές μυστικές το 2011» σημειώνεται.

Σύμφωνα με το περιοδικό η CIA είχε ειδοποιήσει τον συντονιστή των υπηρεσιών πληροφοριών στους κόλπους της καγκελαρίας, κούντερ Χάις, ότι το διέθετε μια πηγή εντός της γερμανικής ς.

Οι επικοινωνίες μεταξύ αυτής της πηγής, ενός κρατικού λειτουργού που συνεργαζόταν με τον Χάις και του περιοδικού «αναφέρονται με σαφή τρόπο σε ένα απόρρητο σημείωμα της καγκελαρίας», συνεχίζει το περιοδικό. Λίγο μετά ο κρατικός υπάλληλος είχε μετατεθεί σε μια βοηθητική υπηρεσία χωρίς να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του, τονίζεται.

Η γερμανική διέψευσε τις ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου, στην οποία υποστηρίχθηκε ότι η μετάθεση του υπαλλήλου έγινε για λόγους προϋπολογισμού, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση