Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μήνυμα για την Ημέρα της Ευρώπης
Μήνυμα για την Ημέρα της Ευρώπης

Μήνυμα για την Ημέρα της Ευρώπης

Την  Ημέρα της ς γιορτάζουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην και το ραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ,  με μία διαδικτυακή δράση και καλούν τους πολίτες κάθε ηλικίας να στείλουν πρωτότυπα και δημιουργικά μηνύματα για την που θέλουν. Κάθε σκέψη και κάθε προσδοκία για την Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει το κεντρικό μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων της 9ης Μαΐου.

 Η διαδικασία είναι απλή. Με αφορμή τη φράση «Θέλω μια Ευρωπαϊκή Ένωση..…….»  και μέγιστο αριθμό πέντε επιπλέον λέξεων, γράφεις την ιδέα σου και τη στέλνεις με προσωπικό μήνυμα (direct message) στην Ευρωπαϊκή σελίδα το Στέκι της Ευρώπης στο . Εναλλακτικά, δημοσιεύεις τη φράση σου στο twitter με#myEUwish. Η διαδικασία θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 15 Απριλίου.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συγκεντρώσουν όλα τα μηνύματα και θα επιλέξουν τα δύο καλύτερα που θα προωθηθούν στις φετινές για την Ημέρα της Ευρώπης.

 Τα καλύτερα μηνύματα της κάθε ημέρας, θα δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα τηςΑντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα μέσω εδικής σελίδας εκδήλωσης (event page) και θα προβληθούν στην κεντρική εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στο Μεσολόγγι.

 Τα δύο μηνύματα που θα επιλεγούν, θα τυπωθούν σε tshirts και θα μοιραστούν σε μαθητές σχολείων την Ημέρα της Ευρώπης.

 Η Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής ‘Διακήρυξης Σουμάν‘. Σε του στο Παρίσι το 1950, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός υπερεθνικού ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης και τιμάται κάθε χρόνο με πλήθος επετειακών εκδηλώσεων σε όλα τα κράτη μέλη με στόχο την πληροφόρηση και ευαισθητο των ευρωπαίων πολιτών για τις πολιτικές της Ε.Ε..

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση