Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μίνι κραχ στη Wall Street με πτώση 4,6%
Μίνι κραχ στη Wall Street με πτώση 4,6%

Μίνι κραχ στη Wall Street με πτώση 4,6%

Ο φόβος μις τχύτερης ς των επιτοκίων από τη Fed, λόγω της ανόδου του πληθωρισμού, εξελίχθηκε χθες σταδιακά σε πανικό και προκάλεσε ένα μίνι κραχ στη Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει τελικά στις 24.345,75 μονάδες με απώλειες της τάξεως του 4,6%  ή 1.175 μονάδων. Είναι η μεγαλύτερη ημερήσια των τελευταίων 6,5 ετών. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας έκλεισε μειωμένος κατά 273,42 μονάδες (-3,78%) στις 6.967,53 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Standard and Poor's 500 έκλεισε με 113,19 μονάδων (-4,1%) στις 2.648,94 μονάδες.

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα και οι μαζικές πωλήσεις μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια, αλλά και οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι απο των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο. Μάλιστα, αρχικά στις πολύ πρωινές συναλλαγές η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανήλθε σε ρεκόρ 4ετίας, 2,885%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι απο των ευρωπαϊκών ομολόγων. Το ευρώ εξασθένησε προς το δολάριο κατά 0,3% στο 1,2422 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του «μαύρου» χρυσού συνέχισε την πτώση της. Οσοι δραστηριοποιούνται στην ανίχνευση κοιτασμάτων στις αύξησαν τις εξέδρες εξόρυξης περισσότερο από ποτέ μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, γεγονός το οποίο προκάλεσε εξασθένηση της τιμής του εμπορεύματος. Το αργό έας Υόρκης απώλεσε 1,8% της αξίας του και διαμορφώθηκε χθες στα 64,28 δολάρια το βαρέλι, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδά του σε διάστημα ενός μηνός.

«Οσοι επενδύουν σε ψάχνουν να βρουν ενδείξεις ότι οι πρόσφατες απώλειες στους δείκτες είναι απλά και μόνον μια διορθωτική κίνηση της αγοράς, η οποία αναμενόταν από όλους», παρατηρούν αναλυτές.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση