Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μεξικό: Tουλάχιστον 242 σοροί ανακαλύφθηκαν σε μυστικούς τάφους κατά τους τελευταίους έξι μήνες στην πολιτεία Βερακρούς
Μεξικό: Tουλάχιστον 242 σοροί ανακαλύφθηκαν σε μυστικούς τάφους κατά τους τελευταίους έξι μήνες στην πολιτεία Βερακρούς

Μεξικό: Tουλάχιστον 242 σοροί ανακαλύφθηκαν σε μυστικούς τάφους κατά τους τελευταίους έξι μήνες στην πολιτεία Βερακρούς

Οι σοροί τουλάχιστον 242 ανθρώπων ανακαλύφθηκαν σε μυστικούς τάφους στην της Βερακρούς στο ανατολικό , κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει μια οργάνωση οικογενειών αγνοουμένων, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

Η πρώτη από αυτή τη σειρά μακάβριων ανακαλύψεων έγινε τον Αύγουστο από την Ελ Σολεσίτο, την οργάνωση οικογενειών αγνοουμένων στην περιοχή του λιμανιού της Βερακρούς.

Έκτοτε εντοπίστηκαν 124 μυστικοί τάφοι συνολικά και έπειτα από τις εκταφές 121 εξ αυτών, ανασύρθηκαν 242 ανθρώπινα κρανία, ανέφερε στο αλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του υ του εισαγγελέα, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Μια άλλη ανώνυμη πηγή, που βρίσκεται κοντά στις , σύμφωνα με το , τόνισε πως: «Βρήκαμε σε αυτούς τους τάφους πολλά που ανήκαν σε νεαρές , έγγραφα και παπούτσια που αντιστοιχούν σε νεαρούς ανθρώπους που προέρχονταν από την περιοχή».

Η Λουθία Ντίαζ, πρόεδρος της Ελ Σολεσίτο, η οποία αναζητεί από το 2013 τον 29χρονο γιο της που αγνοείται, αναφέρθηκε σε παρόμοιους αριθμούς, τονίζοντας ότι «αναμένεται η σε μια περιοχή».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση