Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μεξικό: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε βίαια επεισόδια σε φυλακή
Μεξικό: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε βίαια επεισόδια σε φυλακή

Μεξικό: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε βίαια επεισόδια σε φυλακή

Τουλάχιστον 13 κρατούμενοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε μια στο βόρειο Μεξικό όπου εκδηλώθηκε στάση και ξέσπασαν ια μεταξύ εγκλείστων, μελών αντίπαλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις ασφαλείας.

Τα ξέσπασαν στη Καδερέιτα, στην Πολιτεία Νουέβο Λεόν—όπου πέρυσι, σε μια σύγκρουση ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών σε άλλη φυλακή, είχαν χάσει τη ζωή τους 49 άνθρωποι.

Στα ια επεισόδια της Τρίτης καταμετρήθηκαν δεκατρείς νεκροί, όλοι τους φυλακισμένοι, και άρχισε για τα γεγονότα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των υπηρεσιών ασφαλείας της Πολιτείας Νουέβο Λεόν.

Οι συγκρούσεις άρχισαν τα ξημερώματα, αρχικά τέθηκαν υπό έλεγχο, αλλά επαναλήφθηκαν και γενικεύθηκαν αργότερα το πρωί της Τρίτης όταν μια ομάδα περίπου είκοσι φυλακισμένων έβαλε φωτιά σε μια πτέρυγα, η οποία ήταν ορατή σε απόσταση χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον δύο από τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από , ενώ δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην , η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση