Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μεξικό: Στους 272 οι νεκροί – Εξασθενούν οι ελπίδες για τυχόν επιζώντες
Μεξικό: Στους 272 οι νεκροί – Εξασθενούν οι ελπίδες για τυχόν επιζώντες

Μεξικό: Στους 272 οι νεκροί – Εξασθενούν οι ελπίδες για τυχόν επιζώντες

Ο πιέζει πλέον και κάθε λεπτό που περνάει αποδυναμώνει τις ελπίδες για την ανάσυρση τυχόν επιζώντων από τα συντρίμμια, τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών στο Μεξικό, εξαιτίας του οποίου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 272 άνθρωποι.

Αντίθετα με όσα έλεγαν πολλοί από την Τρίτη, οι μεξικανικές αρχές διέψευσαν μετά το μεσημέρι της Πέμπτης ότι υπάρχει ακόμα ένα μικρό κορίτσι ζωντανό μέσα στα συντρίμμια του ιδιωτικού υ που κατέρρευσε, οι προσπάθειες για τη διάσωση του οποίου έκαναν τη χ να κρατάει την ανάσα της κι απασχόλησαν τα μέσα ς όλου του κόσμου.

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι όλα τα παιδιά είναι είτε δυστυχώς νεκρά, είτε στο νοσοκομείο, ή στα σπίτια τους», δήλωσε σε μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Άνχελ Σαρμιέντο, ανώτατο στέλεχος του σώματος Πεζοναυτών του Μεξικού, πρόσθεσε ωστόσο ότι πιθανόν υπάρχει ένας ενήλικος ακόμη παγιδευμένος κάτω από τα χαλάσματα του υ.

Έπειτα από 48 ώρες και πλέον, μέλη σωστικών συνεργείων και συνέχιζαν χωρίς διακοπή την στο ιδιωτικό σχολείο, όπου περίπου είκοσι μαθητές και μαθήτριες επτά ως δεκατριών ετών και τουλάχιστον έξι ενήλικοι έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο κατέρρευσε.

Όπως και σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, οι και τα μέλη των σωστικών συνεργείων άρχιζαν να δείχνουν σημάδια εξάντλησης.

Με βάση μια νέα καταμέτρηση, η οποία λαμβάνει υπόψη τους αριθμούς που έχουν δημοσιοποιήσει οι τοπικές και οι εθνικές αρχές, οι νεκροί είναι 137 στην Πόλη του Μεξικού, 73 στην Μορέλος, 43 στην Πολιτεία Πουέμπλα, 13 στην Πολιτεία του Μεξικού, πέντε στην Πολιτεία Γκερέρο και ένας στην Οαχάκα, δηλαδή 272 συνολικά. Ένας υπήκοος της Ταϊβάν, μια υπήκοος του Παναμά κι ένας υπήκοος της Ισπανίας είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τις αρχές των χωρών τους αντιστοίχως.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση