Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το μετέωρο βήμα του SPD – Που οφείλεται η πανωλεθρία του κόμματος
Το μετέωρο βήμα του SPD – Που οφείλεται η πανωλεθρία του κόμματος

Το μετέωρο βήμα του SPD – Που οφείλεται η πανωλεθρία του κόμματος

Το ιστορικό σοσιλδημοκρτικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) καταγράφει τα χειρότερο εκλογικό ποσοστό στην του και περνάει πλέον στην , για να ανασυγκροτηθεί. Πού οφείλεται η πανωλεθρία;

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο, ο Μάρτιν Σουλτς είχε εκλεγεί πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος με % των ψήφων. Η και μόνο της υποψηφιότητάς του, τον Ιανουάριο, ήταν αρκετή για να εκτινάξει το SPD κοντά στο 30% σε όλες τις δημοσκοπήσεις και να «επαναπατρίσει» δεκάδες χιλιάδες οργανωμένα μέλη. Όλα έδειχναν ότι ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει την Άγγελα Μέρκελ στις του Σεπτεμβρίου. Σήμερα, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική: με το ισχνό 20% των ψήφων ο Σουλτς καταρρίπτει ακόμα και το αρνητικό ρεκόρ που είχε καταγράψει το 1998 ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ με 23%.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών δεν είχε επαρκή χρόνο για να αναπτύξει το πρόγραμμά του και να γίνει ευρύτερα γνωστός στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Πολλοί δεν τον γνώριζαν, καθώς τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέφευγε να αναμειχθεί σε ζητήματα εσωτερικής ς. Επιπλέον μέχρι τα τέλη του δεν είχε εκδηλώσει φιλοδοξίες για το χρίσμα του SPD, το οποίο φαινόταν να κατοχυρώνεται στον αντικαγκελάριο και προσωπικό του φίλο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση