Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μεταναστευτικό, ένα βήμα προς νέα συμφωνία
Μεταναστευτικό, ένα βήμα προς νέα συμφωνία

Μεταναστευτικό, ένα βήμα προς νέα συμφωνία

Ο πρόεδρος Τρμπ εμφνίστηκε ανοικτός στη διαπραγμάτευση για μια νέα μεταναστευτική , που θα μπορούσε να  δώσει σε εκατομμύρια μη καταγεγραμμένους μετανάστες ένα δρόμο προς την υπηκοότητα, διακηρύσσοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες για μια προσέγγιση που μοιάζει να αντιτίθεται στην αντιμεταναστευτική πολιτική του, που κατέληξε στην πολιτική του άνοδο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς από το Κογκρέσο, οι οποίοι ζυγίζουν μια πιο βραχυπρόθεσμη , που θα επεκτείνει το νομικό καθεστώς για τους μη καταγεγραμμένους μετανάστες που έφτασαν ως παιδιά στις ΗΠΑ. Η διάρκειας 90 λεπτών , που αναμεταδόθηκε από την κρατική , έμοιαζε να παράγει κάποια πρόοδο. Ο συμφώνησε σε ένα πλαίσιο μιας βραχυπρόθεσμης συμφωνίας για το μεταναστευτικό που θα συμβαδίζει με την για τους νέους μη καταγεγραμμένους μετανάστες με αντάλλαγμα την ασφάλεια των συνόρων.

Ωστόσο, υποδεικνύοντας ότι ένα ευρύτερο μέτρο για τη είναι πιθανό, ο κύριος Τραμπ έδινε μια σπάνια δημόσια ματιά μιας τάσης την οποία είχε εκφράσει σε συμβούλους και βουλευτές, την επιθυμία να προεδρεύσει μιας πολύ πιο μακροπρόθεσμης λύσης σχετικά με το καθεστώς των 11 εκατομμυρίων μη καταγεγραμμένων μεταναστών που ήδη ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ. Το πέρασμα ενός ολοκληρωμένου νόμου θα δώσει στον Τραμπ μία , εκεί όπου οι πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Τζορτζ Μπους ο νεότερος απέτυχαν.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση