Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μετανάστευση: Πορεία εφαρμογής του πλαισίου εταιρικής σχέσης με τρίτες χώρες
Μετανάστευση: Πορεία εφαρμογής του πλαισίου εταιρικής σχέσης με τρίτες χώρες

Μετανάστευση: Πορεία εφαρμογής του πλαισίου εταιρικής σχέσης με τρίτες χώρες

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη προόδου σχετικά με την εφαρμογή του πλαισίου εταιρικής σχέσης με τρίτες χώρες για την αποτελεσματικότερη από κοινού διαχείριση της μετανάστευσης. Η Επιτροπή πρότεινε το νέο πλαίσιο με βάση το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση.

Το νέο πλαίσιο εγκρίθηκε από το του Ιουνίου, το οποίο απηύθυνε επίσης έκκληση για την ταχεία εφαρμογή του. Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την αρχική πρόταση η νέα προσέγγιση της εταιρικής σχέσης με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης των μεταναστών έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς.

Το πλαίσιο εταιρικής σχέσης αποτελεί μια μακροπρόθεσμη ευρωπαϊκή προσέγγιση με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας με τις χώρες καταγωγής, διέλευσης και προορισμού. Από τον Ιούνιο, υπό την ηγεσία της Ύπατης Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου, Φεντερίκα Μογκερίνι, τα θεσμικά όργανα και τα μέλη της έχουν καταβάλει από κοινού ουσιαστικές προσπάθειες για να στεφθεί με αυτή η νέα προσέγγιση – μια προσέγγιση προσανατολισμένη στα αποτελέσματα, ώστε όλα τα και οι πόροι της και των κρατών μελών να κινητοποιηθούν και να εστιαστούν προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής διαχείρισης της μετανάστευσης.

Με την προσέγγιση αυτή υιοθετούνται βραχυπρόθεσμες λύσεις για την άμεση μείωση της μεταναστευτικής πίεσης, και κινητοποιούνται μεγαλύτερες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της παράτυπης μετανάστευσης σε πέντε χώρες προτεραιότητας: Νίγηρα, Νιγηρία, Σενεγάλη, Μάλι και Αιθιοπία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση