Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Mέρκελ στο ARD: «Eίμαι το ίδιο λαός όσο και οι άλλοι»
Mέρκελ στο ARD: «Eίμαι το ίδιο λαός όσο και οι άλλοι»

Mέρκελ στο ARD: «Eίμαι το ίδιο λαός όσο και οι άλλοι»

«Δινύουμε δύσκολους κιρούς. Αυτό έπαιξε για μένα ένα ρόλο στο να είμαι και πάλι υποψήφια καγκελάριος. Είμαι μέρος της λύσης του προσφυγικού και είμαι το ίδιο λαός όσο και άλλοι, όχι μόνο το AfD», είπε μεταξύ άλλων η Αγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλοπτικό δίκτυο ARD μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις του 2017 χτες το βράδυ .

Ηδη από αρχή η καγκελάριος τόνισε με έμφαση ότι σκέφτηκε πάρα πολύ πριν πάρει την της να είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία και είπε ότι έθεσε στον εαυτό της πολλά ερωτήματα «Μπορείς να δώσεις στη χώρα σου κάτι ακόμα; Επαρκούν οι δυνάμεις σου να το κάνεις; ή μήπως δεν μπορείς; Τώρα όμως χαίρεται που μπορεί να πει «ναι, θα συμμετάσχω ξανά σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα».

Για το αν η εκλογή του Ντόναλντ έχει να κάνει με την απόφασή της, η Μέρκελ απάντησε ότι δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα και έθεσε η ίδια ένα άλλο ρητορικό: «Θα είχα αποφασίσει διαφορετικά, εάν δεν είχε γίνει το

Πάντως, η εξωτερικη την επηρέασε προφανώς: «Διανύουμε δύσκολους καιρούς. Αυτό έπαιξε για μένα ένα ρόλο», διότι αναρωτήθηκε, όπως είπε, αν έχει τη και είναι υγιής ώστε να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Εν τούτοις, μετά αποφάσισε ότι δεν μπορεί απλώς να πει πως όλα αυτά είναι για μένα πολύ περίπλοκα, δεδομένου ότι μπορεί να συνεισφέρει σε αρκετά θέματα, ώστε να καταστήσει σαφές ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον της ς .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση