Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ κατά Τουρκίας
Μέρκελ κατά Τουρκίας

Μέρκελ κατά Τουρκίας

H καγκελάριος Αγκελα υποστήριξε χθες ότι πρέπει να «παγώσουν» τα ενταξιακά κεφάλαια προς την , ένα θέμα που έθεσε στο τραπέζι των ηγετών κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, καθώς οι εξελίξεις στη γείτονα χώρα βαδίζουν «προς λάθος κατεύθυνση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι εξελίξεις στην πρέπει να αξιολογηθούν πολύ αρνητικά όσον αφορά τη δημοκρατία, όχι μόνο επειδή τόσο πολλοί Γερμανοί έχουν φυλακιστεί, αλλά επειδή οι εξελίξεις κινούνται κατά τη γνώμη μου προς τη λάθος κατεύθυνση» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος η οποία αναμενόταν να εισηγηθεί το «πάγωμα» των ενταξιακών κεφαλαίων ύψους 1,9 δισ. που έχουν προβλεφθεί για την περίοδο 2018-2020. Και παρόλο που το ποσό δεν είναι μεγάλο, αν προχωρήσει η σε μια τέτοια κίνηση θα είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα για την εξέλιξη των σχέσεων με την και την Ερντογάν παρά οικονομικές συνέπειες.

Το οξύμωρο, όμως, με τη σκληρή στάση που θέλει να κρατήσει η ως προς την Τουρκία –που υποστηρίζεται κυρίως από την Αυστρία– είναι πως από τη μια η καγκελάριος τονίζει τη μεγάλη ανησυχία που έχει για τη μη τήρηση των κανόνων κράτους δικαίου στην Τουρκία αλλά από την άλλη στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής αναφέρεται πως πρέπει να υπάρχει «πλήρη δέσμευση στη συνεργασία μας με την Τουρκία για τη ». Η Τουρκία αποτελεί τη «χώρα – κλειδί» στη των μεταναστευτικών ροών από την Αν. Μεσόγειο και υπάρχει λίγη διάθεση για ανατάραξη της σχέσης αυτής. Δεν είναι τυχαίο ότι μια τέτοια πρωτοβουλία βρίσκει την Αθήνα εντελώς αντίθετη.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση