Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μέρκελ: Καμία έκπτωση προς την Τουρκία
Μέρκελ: Καμία έκπτωση προς την Τουρκία

Μέρκελ: Καμία έκπτωση προς την Τουρκία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις στους όρους που προσφέρει η Ε.Ε. στην Αγκυρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας παράλληλα τη συνεισφορά της ς στη φιλοξενία εκατομμυρίων προσφύγων τα τελευταία χρόνια.

Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι η ένταξη της ς στην Ε.Ε. «αυτή την στιγμή πραγματικά δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη», καθώς το βασικό σημείο υπό είναι η απελευθέρωση της ς εισόδου Τούρκων πολιτών στην Ε.Ε. «Είναι σημαντικό να μην αλλάξουν οι όροι που έχουν τεθεί στην Τουρκία, προκειμένου να υπάρξει απελευθέρωση της ς», σημείωσε η καγκελάριος ενώπιον της γερμανικής Βουλής. Σε ό,τι αφορά τους όρους για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., «αυτοί δεν έχουν αλλάξει και ούτε πρόκειται», είπε υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες της για τον περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών στην Τουρκία. «Είναι αυτονόητο ότι εκφράζουμε τις απόψεις μας στην Τουρκία για θέματα όπως η της ελευθερίας του Τύπου και η μεταχείριση των Κούρδων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Αγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε τη σημερινή Σύνοδο «την πρώτη πραγματική ευκαιρία για μια διαρκή πανευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική ». Η καγκελάριος ζήτησε από τους να μην εφησυχάζουν μόνο και μόνο επειδή μειώθηκαν δραστικά οι προσφύγων στη Γερμανία. «Η προσωρινή ελάφρυνση που γίνεται αισθητή τ στη Γερμανία και σε κάποια άλλα κράτη-μέλη είναι η μία όψη. Η άλλη όψη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα», είπε η Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν πρέπει να τραβήξει σε μάκρος, καθώς ο στόχος είναι να μειωθούν οι αριθμοί των προσφύγων όχι μόνο για κάποια κράτη-μέλη, αλλά για όλα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση