Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ: Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία της G20 το 2017
Μέρκελ: Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία της G20 το 2017

Μέρκελ: Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία της G20 το 2017

Την προεδρία της G20 θα ασκήσει το η , όπως αποφασίστηκε κατά την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, η θα συνεργαστεί με την Τουρκία που ασκεί την προεδρία για το 2015 και με την που θα την διαδεχθεί για το 2016, καθώς, όπως εξήγησε, η G20 λειτουργεί με το σχήμα τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος συμμετείχε στην συνέντευξη Τύπου της κυρίας Μέρκελ έλαβε τον λόγο, για να δηλώσει: «Καθώς σπανίως μπορώ να καταπιέσω ένα ειρωνικό σχόλιο, θα ήθελα να επισημάνω ότι στο πλαίσιο της G20 η λέξη “τρόικα” δεν είναι ακόμη απαγορευμένη. Εδώ επιτρέπεται ακόμη η χρήση της». «Κατάλαβα. Δεν είναι εδώ η », σχολίασε η κυρία Μέρκελ.

Η των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί το κεντρικό θέμα της πολιτικής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ από την Σύνοδο της G-20 στην Αττάλεια και σημείωσε ότι συζήτησε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ την «φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων», μέσω της ατζέντας – Τουρκίας για την μετανάστευση.

«Ασχοληθήκαμε χθες το βράδυ εντατικά με το θέμα των προσφύγων. Ήταν σαφές ότι πρόκειται για παγκόσμια πρόκληση – το ΔΝΤ το είπε ήδη πριν από λίγες μέρες – άρα απαιτείται και παγκόσμια απάντηση» δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G-20 στην Αττάλεια. «Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει υποχρέωση να δώσει στους πρόσφυγες μια πατρίδα – ή μια προσωρινή πατρίδα – αλλά στην συζήτηση χθες, ήταν επίσης σημαντικό το ότι πρέπει να μετατρέψουμε, όπου είναι δυνατό, την παράνομη μετανάστευση σε νόμιμη.

Αυτό είναι ακριβώς που επιδιώκουμε τώρα στα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται τώρα εντατικές συνομιλίες – χθες και πάλι μεταξύ εμού και του πρωθυπουργού κ. – για το πώς προχωρούμε με την φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων μέσω μιας ατζέντας -Τουρκίας για την μετανάστευση», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος, και εξήγησε ότι αυτή η ατζέντα βρίσκεται τώρα υπό .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο αρχείο αιτήσεις για 4 Αιολικούς Σταθμούς στον ορεινό όγκο Ασπροποτάμου Τρικάλων και Πύλης… - https://t.co/Iu9OMUOjBj -

  • Τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών Βόλου - https://t.co/HfS6KwzSBU -

  • Eπέστρεψε στον Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” ο Αλέκος Βοσνιάδης - https://t.co/zFpbDfShSc -

"Αλιεύοντας" την είδηση