Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια – Εκκενώνονται νέες περιοχές
Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια – Εκκενώνονται νέες περιοχές

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια – Εκκενώνονται νέες περιοχές

Το μεγαλύτερο μέτωπο των πυρκαγιών που κατακαίουν την Καλιφόρνια διευρύνεται σήμερα προς τις εύπορες παράκτιες , με οι αρχές να εκδώσουν νέες εντολές για εκκένωση στους κατοίκους, την ώρα που οι δίνουν σκληρή μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να μην βοηθούν το τους.

Οι αρχές διέταξαν τους κατοίκους περιοχών της Καρπιντέρια και του Μοντεσίτο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σήμερα, καθώς η φωτιά Thomas Fire προσεγγίζει την πόλη της Σάντα Μπάρμπαρας, σε απόσταση 160 χλμ βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Αυτό το μέτωπο, το μεγαλύτερο εκ των συνολικά έξι πυρκαγιών που ξέσπασαν στη νότια Καλιφόρνια εδώ και μία εβδομάδα, έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη 627.260 στρέμματα γης, έχει καταστρέψει εκατοντάδες α και έχει βυθίσει στο σκοτάδι σχεδόν 90.000 α και επιχειρήσεις.

Ο συνδυασμός των ισχυρών ανέμων και του ανώμαλου εδάφους στα βουνά που διασχίζουν τις κομητείες της Σάντα Μπάρμπαρας και της Βεντούρας δυσχεραίνει το των πυροσβεστών. Μόλις το 15% της Thomas Fire έχει τεθεί υπό έλεγχο έως σήμερα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι οι άνεμοι ταχύτητας έως 88 χλμ την ώρα αναμένονται σήμερα στην περιοχή, ενισχυμένοι κατά το διπλάσιο σε σχέση με χθες.

Οι φωτιές που σαρώνουν τη Νότια Καλιφόρνια ανάγκασαν 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και κατέστρεψαν ήδη 800 κτίρια. Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βεντούρα χθες, επισήμανε ότι οι καταστροφικές , μήνα Δεκέμβριο, θα μπορούσαν να είναι «η νέα κανονικότητα» για την πολιτεία, καθώς οι κλιματικές επιδεινώνουν τις συνθήκες ξηρασίας οι οποίες πυροδοτούν τέτοιου είδους .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση