Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια
Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Toυλάχιστον είκοσι πυρκαγιές κατακαίνε, τις τελευταίες ημέρες, την πολιτεία της Καλιφόρνιας, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημίες και εξαναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις τους. Μεγάλες εκτάσεις γης μετατρέπονται σε κάρβουνο. Οι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και αγωνίζονται ολόκληρο το εικοσιτετράωρο προσπαθώντας να ανακόψουν την επέλαση της πύρινης λαίλαπας. Σύμφωνα με την τελευταία που εξέδωσε η υπηρεσία κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών της Καλιφόρνιας, καθημερινά καταγράφονται και νέες πυρκαγιάς.

Η μεγαλύτερη εστία πυρός βρίσκεται βόρεια του Σακραμέντο, της πρωτεύουσας της Καλιφόρνιας, και έχει ήδη κάψει πολλές εκατοντάδες στρέμματα γης στις κομητείες Κολούζα, Λέικ και Γιόλο. Τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους και να αναζητήσουν αλλού ασφαλές κατάλυμα. Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει αποτεφρώσει περί τα 250.000 στρέμματα γης και έχει καταστρέψει ολοσχερώς τουλάχιστον 50 κτίρια, τα μισά από τα οποία είναι κατοικίες. Επίσης, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας, Ντανιέλ Μπέρλαντ, η συγκεκριμένη φωτιά κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και αποτελεί σημαντική πρόκληση για τους που προσπαθούν να τη σβήσουν. «Το περασμένο Σαββατοκύριακο αποτεφρώθηκαν 80.000 στρέμματα μέσα σε πέντε ώρες. Πρόκειται για ταχύτητα μετάδοσης της πυρκαγιάς που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, αφού δεν είχε καταγραφεί ποτέ μέχρι σήμερα». Ομως, ο κίνδυνος εμφάνισης νέων εστιών πυρκαγιάς ήταν ιδιαίτερα αυξημένος τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των καταιγίδων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Οπως εξηγεί η της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι καταιγίδες που αναμένονταν δεν θα ήταν πολύ ισχυρές, αλλά θα χαρακτηρίζονταν από κεραυνούς και αστραπές με δυνατότητα πρόκλησης νέας πυρκαγιάς.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξάλλου, εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για τη Βόρεια , προειδοποιώντας για που συμβάλλουν στην εμφάνιση δασικών πυρκαγιών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση