Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια
Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Toυλάχιστον είκοσι κατακαίνε, τις τελευταίες ημέρες, την πολιτεία της ς, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημίες και εξαναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Μεγάλες εκτάσεις γης μετατρέπονται σε κάρβουνο. Οι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και αγωνίζονται ολόκληρο το εικοσιτετράωρο προσπαθώντας να ανακόψουν την επέλαση της πύρινης λαίλαπας. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών της ς, καθημερινά καταγράφονται και νέες εστίες ς.

Η μεγαλύτερη εστία πυρός βρίσκεται βόρεια του Σακραμέντο, της πρωτεύουσας της Καλιφόρνιας, και έχει ήδη κάψει πολλές εκατοντάδες στρέμματα γης στις κομητείες Κολούζα, Λέικ και ιόλο. Τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους και να αναζητήσουν αλλού ασφαλές κατάλυμα. Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει αποτεφρώσει περί τα 250.000 στρέμματα γης και έχει καταστρέψει ολοσχερώς τουλάχιστον 50 κτίρια, τα μισά από τα οποία είναι κατοικίες. Επίσης, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας, Ντανιέλ Μπέρλαντ, η συγκεκριμένη φωτιά κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και αποτελεί σημαντική πρόκληση για τους που προσπαθούν να τη σβήσουν. «Το περασμένο Σαββατοκύριακο αποτεφρώθηκαν 80.000 στρέμματα μέσα σε πέντε ώρες. Πρόκειται για ταχύτητα μετάδοσης της ς που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, αφού δεν είχε καταγραφεί ποτέ μέχρι σήμερα». Ομως, ο κίνδυνος εμφάνισης νέων εστιών πυρκαγιάς ήταν ιδιαίτερα αυξημένος τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των καταιγίδων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Οπως εξηγεί η ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι που αναμένονταν δεν θα ήταν πολύ ισχυρές, αλλά θα χαρακτηρίζονταν από κεραυνούς και αστραπές με δυνατότητα πρόκλησης νέας πυρκαγιάς.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξάλλου, εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για τη Βόρεια Καλιφόρνια, προειδοποιώντας για ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβάλλουν στην εμφάνιση δασικών πυρκαγιών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση