Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μέλος του ISIS ο ύποπτος για την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ
Μέλος του ISIS ο ύποπτος για την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Μέλος του ISIS ο ύποπτος για την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Έφτασε στη Γερμανία μέσω Τουρκίας

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους στο είναι ο ύποπτος που προσήχθη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο λεωφορείο της Μπορούσια τόρτμουντ. Μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γερμανός Εισαγγελέας αναμένεται να εκδοθεί και ένταλμα ς σε βάρος του.

Ο Εισαγγελέας προσέθεσε πως ο ύποπτος ήταν μέλος του ISIS όσο βρισκόταν στο , ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον ύποπτο άμεσα με την επίθεση στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ύποπτος ήρθε στη Γερμανία μέσω της Τουρκίας το 2016, ενώ βρισκόταν σε επαφή με μέλη του ISIS κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία.

Η αστυνομία είχε ερευνήσει μετά την επίθεση τα διαμερίσματα «δύο υπόπτων που ανήκουν στο ισλαμιστικό κίνημα» και συνέλαβε έναν από αυτούς τους άνδρες.

Σύμφωνα με την εφ Suddeutsche Zeitung, ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ένας 25χρονος Ιρακινός που ζει στο Βούπερταλ, πόλη που βρίσκεται, όπως και το τόρτμουντ, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, ενώ ο άλλος ύποπτος που αφέθηκε ελεύθερος είναι ένας Γερμανός 28 ετών που ζει στο Φρέντενμπεργκ.

Η εφ Bild αναφέρει σε σημερινό της άρθρο ότι ο άνδρας που κρατείται από την αστυνομία, ο οποίος παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από την αστυνομία, φέρεται να έκανε κάποιες «ύποπτες» δηλώσεις στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας, κάνοντας τις αρχές να πιστέψουν ότι ενδέχεται να κρύβει εκρηκτικά στο σπίτι του.Παρόλα αυτά δεν έχει εντοπιστεί τίποτε, τονίζει η εφημερίδα.

Πάντως, αν και είναι γνωστό ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανήκουν στο ισλαμιστικό κίνημα και βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές δικαστικές έρευνες εναντίον πρώην τζιχαντιστών που έχουν επιστρέψει από τη ή το Ιράκ, οι ερευνητές παραμένουν επιφυλακτικοί.

Ο Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γέγκερ δήλωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. «Ενδέχεται να πρόκειται για εξτρεμιστές της αριστεράς ή της δεξιάς, βίαιοι οπαδοί ή ισλαμιστές», επεσήμανε χθες.

Σύμφωνα με τη Bild, δύο πρόσωπα από την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά ερευνώνται.

Επίσης ο Γέγκερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η επιστολή σε τρία αντίτυπα που βρέθηκε κοντά στον τόπο της επίθεσης να είναι πλαστή, με στόχο να παραπλανηθούν οι αρχές.

Ωστόσο αυτά η ομοσπονδιακή εισαγγελία είναι πεπεισμένη ότι η της επίθεσης ήταν «τρομοκρατική», μια εκτίμηση την οποία βασίζει στον τρόπο που διαπράχθηκε και στην επιστολή που βρέθηκε στο σημείο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση