Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μέλος του ΙΚ σκότωσε δημοσίως τη μάνα του
Μέλος του ΙΚ σκότωσε δημοσίως τη μάνα του

Μέλος του ΙΚ σκότωσε δημοσίως τη μάνα του

Ένς μχητής του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη μάνα του δημοσίως στην πόλη Ράκα της Συρίας, επειδή τον παρότρυνε να εγκαταλείψει την τζιχαντιστική οργάνωση, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η γυναίκα αυτή, ηλικίας περίπου 40 ετών, προειδοποίησε τον γιο της ότι η συμμαχικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ θα εξαλείψουν το και τον παρότρυνε να εγκαταλείψει την πόλη μαζί της.

Ο γιος πληροφόρησε την τζιχαντιστική οργάνωση για τις παροτρύνσεις της μάνας του και αυτή συνελήφθη, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο 20χρονος στη συνέχεια εκτέλεσε την μάνα του την περασμένη Τετάρτη κοντά στο του υ στο οποίο δούλευε αυτή μπροστά στα α εκατοντάδων ανθρώπων στη Ράκα, η οποία αποτελεί ένα από τα κύρια ορμητήρια της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, το οποίο επικαλείται τοπικές .

Το , το οποίο ελέγχει μεγάλες περιοχές στη Συρία και το Ιράκ, έχει εκτελέσει εκατοντάδες ανθρώπους που κατηγορούσε για συν με τους εχθρούς του ή για την της υπερσυντηρητικής του ερμηνείας του Ισλάμ.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε στις 29 Δεκεμβρίου ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει περισσότερους από 2.000 Σύρους πολίτες κατά τη διάρκεια των 18 μηνών που ακολούθησαν την ανακήρυξη του χαλιφάτου του στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι που εκτελέστηκαν λόγω ομοφυλοφιλίας, για μαγεία και για αποστασία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση